Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Universitatea Ovidius

ro

19 Mar, 2014 19:47 970 Marime text
   Studenta din anul I la secția Matematică - Informatică a Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Andreea Miron - Balica a cucerit Medalia de Bronz la ediția acest an a Concursului Internațional Sud Est European SEEMOUS, desfășurat la începutul lunii martie la Iași. La concurs au participat studenți din 8 țări, iar proba, care a durat 5 ore, a constat în rezolvarea de probleme de matematică cu un grad ridicat de dificultate.
Centrul de excelență pentru studenți din cadrul UOC a fost reprezentat la acest important concurs internațional de trei studenți din anii I și II:  Andreea Miron – Balica, Dragoș Cachiț și Sezen Mutali, coordonați de lect.univ.dr. Florin Gabriel Iorgulescu.
Menționăm faptul că Centrul de Excelență pentru studenți al universității se află la a doua participare la acest concurs, la ediția din 2013,  găzduită de University of Athens, în colaborare cu Hellenic Mathematical Society, rezultatele fiind meritorii.
Cei trei studenți vor participa și la Olimpiada Națională Studențească de Matematică „Traian Lalescu”, care se va desfășura în luna mai, la Cluj, la Universitatea „Babeș Bolyai”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii