Concluziile actiunilor organizate recent de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă
Concluziile actiunilor organizate recent de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi MaritimăUniversitatea Ovidius din Constanţa a organizat, recent, Seminarul tematic privind „Nevoia de pregătire practică în vederea adaptării studenţilor de învăţământ tehnic la cerinţele pieţei muncii".
Manifestarea a fost organizată în cadrul proiectului POSDRU/90/2.1/S/60333 cu titlul „Tranziţia de la statutul de student la cel de angajat prin corelarea învăţării practice în domeniul tehnologiei construcţiilor de maşini", acronim STUD-ACTIV, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
La ceremonia de deschidere au luat cuvântul decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, prof.univ.dr.ing. Remus Zăgan, coordonatorul proiectului european şi director în cadrul Fundaţiei Profesor Constantin Popovici din Bucureşti, dr.ing. Gheorghe Badea, directorul general al Institutului de Cercetări pentru Tehnologia Construcţiilor de Maşini din Bucureşti, dr.ing. Ştefan Crăciunoiu, prof.univ.dr.ing. Nicolae Ionescu, de la Universitatea Politehnica Bucureşti şi prof.univ.dr.ing. Emilian Lefter, din partea Universităţii din Piteşti.
„Seminarul organizat la Universitatea Ovidius din Constanţa marchează derularea celui de al doilea al al acestui proiect, având ca obiectiv general dezvoltarea personală şi participarea la educaţie şi formare profesională a studenţilor din învăţământul universitar în domeniul tehnologiei construcţiei de maşini şi facilitarea tranziţiei de la statutul de student la cel de angajat prin pregătirea practică în sectorul Cercetare, Dezvoltare şi Inovare", a precizat decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, prof.univ.dr.ing. Zăgan Remus, în calitate de coordonator de proiect din partea Universităţii Ovidius din Constanţa.
Din partea mediului industrial la seminar au luat cuvântul: Violeta Putinei, director de resurse umane în cadrul Şantierului Naval Constanţa, ing. Nurten Sachir, director în cadrul Grupului de trainig de la şantierul naval DAEWOO-MANGALIA HEAVY INDUSTRIES, ing. Ivan Firsa, directorul de resurse umane al şantierului naval STX OSV din Tulcea, ing. Dragoş Teodorescu, manager al Centrului de training din partea GRUP SERVICII PETROLIERE, ing. Sebastian Enache, director în cadrul WIND POWER ENERGY, şi ing. Mangiurea, director al companiei K ARISMA NAV SRL Constanţa.
La seminar au luat cuvântul şi studenţii cei mai merituoşi care s-au afirmat în derularea primului an al proiectului, fiind premiaţi la finalul stagiului de practică: Florin Chimbeschi - Premiul de excelenţă, Sueda Iomer - Premiul I, Horaţiu Răşică - Premiul II şi Elena Turcu - Premiul III.
Seminarul a pus faţă în faţă studenţii Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă cu necesităţile companiilor participante la seminar în racolarea resursei umane specializată, bine pregătită, atât din punct de vedere teoretic, cât mai ales practic.
„Acest seminar a constituit o oportunitate de a face un schimb de experienţă şi diseminare de bune practici, privind însuşirea de cunoştinţe în stagiile de pregătire practică a viitorilor absolvenţi de învăţământ tehnic constănţean, adaptabilă la nevoile companiilor participante", a menţionat dr.ing. Gheorghe Badea, coordonatorul proiectului european şi director în cadrul Fundaţiei Profesor Constantin Popovici din Bucureşti, fundaţie care este beneficiară a proiectului.
Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
29 noiembrie 2011
Recent, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă (FIMIM), din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, a organizat o întâlnire a reprezentanţilor companiei STX OSV din Tulcea cu studenţii. Evenimentul marchează derularea celui de al şaptelea an consecutiv de când societatea vine să ofere burse private studenţilor de la FIMIM.
Întâlnirea a debutat cu o prezentare a STX OSV din Tulcea şi a continuat cu oferta de burse oferite de companie în acest an, în valoare de 1.500 Euro pe an universitar, respectiv 150 Euro pe lună, timp de 10 luni din anul calendaristic.
La ceremonia de deschidere au luat cuvântul prodecanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, conf.univ.dr.ing. Mihaela Greti Chiţu şi directorul de resurse umane al şantierului naval STX OSV din Tulcea, ing. Ivan Firsa. „Graţie implicării susținute a cadrelor didactice de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă în dezvoltarea relațiilor de colaborare cu compania noastră, ne permitem să prefigurăm o intensificare a cooperării în viitor astfel încât, atât facultatea, respectiv studenții şi absolvenții acesteia, cât şi noi, compania, să avem de câștigat", a precizat acesta.
La prezentare au luat cuvântul şi studenţii care s-au interesat de condiţiile în care pot beneficia de această bursă şi care sunt cerinţele din partea companiei ca la finalul studiilor ei să poată fi angajaţi de către companie.
STX OSV din Tulcea oferă burse pentru studenţi, precum şi posibilitatea de efectuare a practicii în sectoarele de activitate care prezintă interes. Proaspeții absolvenți pot beneficia de un loc de muncă în care să-şi exercite abilitățile tehnice însușite în anii de facultate.
„Principalul avantaj de care se bucură tinerii studenţi constă în posibilitatea de a fi angajaţi imediat după finalizarea studiilor într-o companie de vârf din industria navală românească", a mai precizat ing. Ivan Firsa.
Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
29 noiembrie 2011
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp