Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință de închidere a proiectului Model ”meșteșugit” de formare și ocupare în regiunea Sud Est

ro

23 Jul, 2015 18:37 1135 Marime text
25 iulie 2015
 
Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de beneficiar, împreună cu Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG (Structural ConsultingTM Group), Asociația Moara de Hârtie, Addwise European Expertise și Comuna Luncavița, în calitate de parteneri, anunță încheierea proiectului, Model ”meșteșugit” de formare și ocupare în regiunea Sud Est, POSDRU/137/5.2/G/135411, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
 
Conferința de închidere a proiectului se desfăşoară sâmbătă, 25 iulie 2015 în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (Sala Senatului) fiind dedicată prezentării activităților în care membrii grupului țintă au fost implicați pe toată durata implementării proiectului, dar și a rezultatelor obținute.
 
Șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane în căutarea unui loc de muncă, angajați și manageri din mediul rural au beneficiat de modelul ”meșteșugit” de formare și ocupare dezvoltat în Regiunea Sud Est. În ce a constat? Un prim pas a fost participarea acestora la sesiunile de informare și consiliere profesională. În funcție de abilitățile și competențele, profilul și potențialul lor, aceștia au participat la cursuri de dezvoltare competențe antreprenoriale, competențe sociale și civice, asistent relații publice și comunicare, recepționer, meșteșuguri tradiționale precum modelator ceramică, împletitor papură sau țesător manual.
 
Dintre persoanele selectate în grupul țintă 8 s-au implicat ca persoane resursă în cadrul proiectului sprijinind activităţile de formare practică în meşteşuguri iar alte peste 30 de persoane s-au angajat în activități non-agricole. 23 dintre cei care au participat la cursurile de meșteșuguri sau la cursurile de dezvoltare competențe antreprenoriale și-au deschis propriile afaceri desfășurând activități meșteșugărești, activități de turism și turism ecologic (cicloturism, plimbare cu caiacul), activități de mentorat cu copiii, comerț cu agricole textile sau diverse alte servicii la nivelul comunității în care se află. „Prin proiect s-au creat şi pus în funcţiune 23 de motoare care să dinamizeze dezvoltarea rurală non-agricolă în regiunea Sud-Est în mod sustenabil”, a afirmat managerul de proiect conf.univ.dr. Nicoleta Ramona BUNDĂ.
 
La eveniment participă membrii echipei de proiect, persoane care și-a deschis propria afacere urmare implicării lor în proiecte, reprezentanți ai presei, dar și alte persoane interesate.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii