Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință despre literatură chineză la Facultatea de Litere

ro

24 Mar, 2021 13:02 2236 Marime text
Centrul de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Româneşti în Context Internaţional” (STUR) al Departamentului de Filologie Română, Limbi Clasice și Balcanice (DFRLCB) din cadrul Facultății de Litere, prin Cercul de Studii Românești și Clasa Confucius a Universității Ovidius din Constanța, organizează joi, 25 martie 2021, conferința „Fantasticul chinez şi influența realismului magic în opera lui Mo Yan”, susținută de Marius Virgil Florea.
Potrivit prof. univ. dr. habil Angelo Mitchievici, directorul Clasei Confucius, întâlnirea va avea loc începând cu ora 16.00, pe platforma webex, participarea putând fi realizată prin accesarea următorului link: https://ovidius.webex.com/.../dashboard/pmr/marina.capbun. De asemenea, acțiunea va fi publicată ulterior pe pagina web a Clasei Confucius.

« Cel care și-a ales amuzantul pseudonim MO YAN (Nu vorbi), cu corolarul tacit, „dar scrie!”, scriitorul Guan Moye, este unul dintre cei mai cunoscuți prozatori chinezi la nivel internațional, laureat în 2012 al Premiului Nobel pentru literatură. Romanele sale au făcut înconjurul lumii, majoritatea fiind traduse și în limba română la editura Humanitas. În 1988, renumitul regizor chinez Zhang Yimou câștiga Leul de Aur la Berlin cu o adapare cinematografică a romanului „Sorgul roșu”, al lui Mo Yan », precizează profesorul Angelo Mitchievici.

Marius Virgil Florea, membru asociat al STUR, este absolvent al Facultății de Litere și Științe din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești, specializarea Filologie (Română-Engleză).

Este doctor în Filologie al Universității din București cu teza „Literatura fantastică a lui Mircea Eliade”, coordonată de prof. acad. dr. Eugen Simion și a publicat articole în revistele de specialitate privind discursul narativ al literaturii fantastice. În 2017 a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București și, în același an, a obținut o bursă de studii pentru un stagiu de cercetări doctorale în Republica Populară Chineză. De patru ani efectuează cercetări în bibliotecile chineze pentru a definitiva tema, „Realismul magic în literatura lui Mo Yan”, sub coordonarea prof. univ. dr. Wang Jiezhi de la Institutul de Studii Literare din cadrul Nanjing Normal University, China.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii