Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea volumului „Destinaţia turistică“, semnat de scriitorul portughez Rui Zink

ro

01 Nov, 2011 17:09 713 Marime text
 Universitatea Ovidius din Constanţa, în colaborare cu Centrul de Limba Portugheză al Institutului Camões din Constanţa organizează joi, 3 noiembrie 2011, lansarea volumului „Destinaţia turistică“, semnat de scriitorul portughez Rui Zink. Întâlnirea autorului cu cititorii săi şi cu studenţii ovidieni va avea loc începând cu ora 12.00, la Lectoratul de portugheză, sala 130, din Campusul universitar (Corp A).
 Apărut în colecţia „Cartea de pe noptieră“, în traducerea Micaelei Ghiţescu, „Destinaţia turistică“ se alătură celorlalte două romane publicate la Editura Humanitas, în aceeaşi colecţie: „Cititorul din peşteră“ şi „Aşteptarea“, precum şi volumului „Banca de rezerve“, tradus de Anca Milu-Vaidesegan şi publicat la Editura Curtea Veche.
Rui Zink s-a născut în anul 1961, este profesor universitar la Universidade Nova din Lisabona şi unul dintre cei mai importanţi scriitori portughezi contemporani. În calitate de profesor, propune o pedagogie specială, în care feedback-ul capătă un rol esenţial şi din care au de câştigat atât studenţii cât şi profesorul. De altfel, multe din romanele sale poartă amprenta dialogurilor sale cu studenţii. 
 A debutat ca autor de ficţiune în 1987 şi de atunci a publicat peste 20 de volume printre care regăsim eseuri, romane, nuvele, literatură pentru copii, benzi desenate, teatru, dar şi prima carte electronică (e-book) portugheză (Os Surfistas, 2001). Cărţile sale au fost traduse în engleză, germană, ebraică, japoneză, sârbă, croată, franceză şi română.
 Rui Zink a primit Premiul PEN Clubului portughez pentru romanul Dádiva Divina (2005) şi a reprezentat Portugalia la diverse evenimente literare internaţionale, precum: Bienala de la São Paulo, Târgul de Carte de la Tokio şi Edinburgh Book Festival.
 
Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
1 noiembrie 2011
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii