Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Workshop Romano-Turc de Management al Calitatii in Invatamantul Superior

ro

21 Mar, 2009 00:00 958 Marime text

Comunicat de Presă

În perioada 23-25 martie 2009, în cadrul ciclului de manifestări dedicate Zilelor Porţilor Deschise ale Universitatii “Ovidius” Constanta  va fi organizat primul Workshop Româno-Turc de Management al Calităţii în Învăţământul Superior, la care vor lua parte reprezentanţi ai diferitelor universităţi din Turcia şi România cu scopul de a realiza un schimb de experienţă în implementarea structurilor de management al calităţii in învăţământul superior.
Deschiderea lucrărilor Workshop-ului va fi marcată de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Prof. Dr. Gulsun Saglamer, Rector al Universităţii Tehnice din Istanbul, din perioada 1996-2004. Incepând din anul 2005, doamna Saglamer are calitatea de membru al Biroului Executiv al Asociaţiei Universităţilor Europene şi participă intens ca reprezentant al Turciei in diferite alte organisme.
Universitatea Tehnică din Istanbul a dobândit o largă recunoaştere internaţională, ajungând să ocupe in prezent un merituos loc 376 in clasamentul Shanghai 500 si locul 133 in domeniul ingineriei.
Programul manifestării, care se doreste să devină tradiţională, urmând a se organiza anual prin alternanţă, in Turcia si România, este ataşat la prezenta.
Tematica Workshop-ului pentru acest an se referă la Structura Instituţională a Sistemului de Management a Calităţii in Universităţi, cu accent pe aspecte importante din perspectiva evaluării instituţionale a universităţilor. De altfel, organizarea acestei manifestări va fi coordonată de Departamentul de Asigurare a Calităţii din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa.

Rectorul Universităţii Ovidius, prof.univ.dr. Victor Ciupină, subliniază în legătură cu acest eveniment academic: „Complexitatea cadrului de referinţă în abordarea problematicii dimensiunii asigurării calităţii în mediul academic românesc constituie un mecanism esenţial pentru dezvoltarea şi, ulterior, promovarea, conceptului „culturii calităţii“.
În acord cu strategia PRO-Bologna a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Superior (A.R.A.C.I.S.), managementul educaţional promovat de comunitatea academică ovidiană, printr-o politică coerentă şi activă, se traduce prin existenţa unor organisme, standarde, modele şi proceduri instituţionale de evaluare internă şi externă, dar şi capabilitatea instituţiei de a aplica consecvent politicile, tehnicile şi practicile conforme sistemului de management al calităţii cu standardele actuale. În acest sens sunt esenţiale trei direcţii: eficacitate instituţională, eficacitate educaţională şi managementul calităţii totale.
Aflată într-o fază de transformări, Universitatea „Ovidius“ Constanţa funcţionează ca un focar de modernizare, de cunoaştere ştiinţifică şi inovare tehnologică în măsură să satisfacă cerinţele de educaţie şi specializare a tinerilor pentru a face faţă unui mediu competitiv, în care reperele sunt: creativitate, flexibilitate, adaptabilitate, interdisciplinaritate.
Pornind de la premisa că demersul calitate într-o centru universitar este unul strategic, politica Universităţii „Ovidius“ Constanţa privind asigurarea ofertei educaţionale propuse mediului regional, naţional şi internaţional este diversificată şi ofensivă, având în vedere faptul că instituţia furnizoare de educaţie îşi desfăşoară activitatea într-un mediu concurenţial a serviciilor - învăţământ, educaţie, cercetare, consultanţă.
La Universitatea „Ovidius“ Constanţa, ţinta mişcătoare denumită „cultura calităţii“ converge spre exercitarea unei misiuni ştiinţifice şi culturale consecvente, care se armonizează cu aceea de educare şi formare, dar şi de dezvoltare individuală şi profesională a tinerei generaţii.
În calitate de Rector al Universităţii „Ovidius“ Constanţa voi susţine consolidarea, menţinerea, dezvoltarea şi promovarea unui Sistem de Management al Calităţii performant, astfel încât prin dinamismul şi caracterul său interactiv, instituţia ovidiană să contribuie, în continuare, la recunoaşterea oraşului Constanţa ca punct de reper în spectrul marilor centre universitare româneşti şi internaţionale”.


Biroul de presă Universitatea Ovidius
21 martie 2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii