Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala de vară „Calcul Computaţional de Înaltă Performanţă şi Cloud Computing pentru Dezvoltare Durabilă”

ro

06 Sep, 2012 15:28 977 Marime text

Comunicat de presă

În perioada 10 - 14 Septembrie 2012, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în colaborare cu Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră şi Hewlett Packard, se va organiza Şcoala de vară „Calcul Computaţional de Înaltă Performanţă şi Cloud Computing pentru Dezvoltare Durabilă”.
Obiectivele Şcolii de Vară sunt următoarele:
· Evaluarea stării actuale a soluţiilor hardware şi software pentru calcul de înaltă performanţă şi cloud computing, în vederea dezvoltării cercetării ştiinţifice şi educaţionale;
· Evaluarea aspectelor de interoperabilitate care trebuie să fie luate în considerare în proiecte dedicate pentru educaţie şi cercetare ştiinţifică;
· Prezentarea de aplicaţii în domeniul analizei multicriteriale a sustenabilităţii şi a altor cercetări ştiinţifice şi aplicaţii educaţionale ce folosesc calcul computaţional de înaltă performanţă şi cloud computing pentru dezvoltare durabilă.
La această şcoală de vară sunt invitaţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii care sunt interesaţi de problemele de modelare şi simulare. În mod special, studenţii care în perioada 10 - 16 Septembrie 2012 doresc să se înscrie la programul de masterat „Ingineria Sistemelor cu Surse de Energie Regenerabile” derulat la Universitatea „Ovidius” din Constanţa vor avea posibilitatea de a asista la lucrări fără plata taxelor de participare.
Pentru ediţia din anul acesta, pe lângă studenţi, masteranzi şi doctoranzi au fost invitate şi cadre didactice de la şcolile generale şi liceele din Constanţa de la specializarea informatică.

Biroul de promovare şi relaţii publice,
6 septembrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii