Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiunea Comisiei mixte academice a istoricilor din România şi Federaţia Rusă, la Universitatea Ovidius

ro

07 Sep, 2012 17:01 839 Marime text

Comunicat de presă

Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa organizează în perioada 10-14 septembrie 2012 sesiunea Comisiei mixte academice a istoricilor din România şi Federaţia Rusă. Este cea mai prestigioasă instituţie care vizează colaborarea ştiinţifică dintre cele două ţări, cu cea mai lungă existenţă şi cu rezultate pe măsură (schimburi de cercetători, apariţia de volume de studii comune şi nu numai).
La această manifestare vor participa specialişti din institute de cercetare din cadrul Academiei Române şi Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse, iar la deschidere, importante personalităţi academice, administrative şi diplomatice de la Bucureşti şi Constanţa. Delegaţia română este condusă de prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop, membru al Academiei Române şi rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, iar delegaţia rusă de prof.univ.dr. K.V. Nikiforov, membru al Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse, directorul Institutului de Slavistică a Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse şi prorector al Universităţii de Relaţii Internaţionale din Moscova. Cuvântul de deschidere va fi susţinut de rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.
Reuniunea de la Constanţa va aborda tematici diferite referitoare la relaţiile dintre România şi Rusia şi poate reprezenta un mijloc de îmbunătăţire a cunoaşterii reciproce.
 Deschiderea conferinţei va avea loc luni, 10 septembrie, în clădirea B a Campusului Universităţii „Ovidius”, Amfiteatrul A 2, ora 16.00. Lucrările în plen vor continua în zilele de 11, 12 şi 13 septembrie, la Sala de Conferinţe a Hotelului „Bavaria Blu”, din staţiunea Mamaia.

Biroul de promovare şi relaţii publice,
7 septembrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii