Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Duminica, 25 Noiembrie 2012

ro

25 Nov, 2012 22:53 1005 Marime text

După semnarea parteneriatului cu Universitatea „Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari și prestigioase instituții de învățământ superior din România, rectorul Universității „Ovidius" din Constanța, prof.univ.dr Dănuț Tiberius Epure, a parafat un nou parteneriat, de această dată cu Universitatea Valahia din Târgoviște.

Acordul a fost semnat vineri, 23 noiembrie 2012, la Târgoviște, în prezența delegației universității constățene și a gazdelor, Consiliul de Administrație, alături de rectorul Universității Valahia, conf.univ.dr. Călin D. Oros. Primirea prietenoasă, ospitalitatea gazdelor au încununat realul schimb de experienţă care s-a desfăşurat între reprezentanţii facultăţilor omoloage, între alte sectoare şi departamente cu atribuţii similare.

Obiectul parteneriatului îl constituie desfășurarea de activități educaționale, academice și de cercetare comune, în scopul promovării calității educației și în vederea schimburilor interinstituționale, iar principalele obiective sunt dezvoltarea cooperării universitare pe domenii de referință, promovarea de programe academice în comun, participarea în programe de cercetare și proiecte europene în parteneriat, realizarea practicii studenților în condiții de eficacitate, dar și facilitarea mobilităților cadrelor didactice.

Delegația Universității „Ovidius" din Constanța a fost condusă de rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure și formată din prorectorii: conf.univ.dr. Florin Anghel, prof.univ.dr. Victor Ploare, decanii: prof.univ.dr. Rodica Sîrbu, prof.univ.dr. Elena Cerasela Spătariu, prof.univ.dr.ing Ionel Nicolae, prof.univ.dr.ing. Mihai Florea, conf.univ.dr. Liliana Panaitescu, lect.univ.dr. Mihaela Fulea, conf.univ.dr. Eugen Zaharescu, conf.univ.dr. George Șerban, conf.univ.dr.pr. Bogdan Moise, lect.dr. Emanuel Plopeanu, prodecanii: conf.univ.dr. Daniela Căprioară, conf.univ.dr.ing Erol Cârjali, directorul Departamentului Editorial, Carte Universitară și Relații Publice conf.univ.dr. Aurelia Lăpușan, purtătorul de cuvânt al universității asist.dr. Daniel Citirigă, din cadrul Biroului de Relații Publice ec.drd. Tiberius Stanciu, și șef Birou Direcția RUF, Marioara Papadopol .

„Parteneriatele cu instituțiile de învățământ superior din România și din străinătate reprezintă o formă de colaborare avantajoasă, prin care devenim mai vizibili în plan național și internațional și pentru a da naștere unui proces optim, solid, capabil să asigure pe termen lung o creștere a performanțelor absolvenților noștri și să le faciliteze acestora inserția pe piața muncii. Comunitatea acacemică din Târgoviște este foarte apropiată de preocupările noastre și de intențiile noastre de dezvoltare. Am venit de mai multe ori la Târgovişte şi cunosc colectivul didactic de aici, cu bune rezultate în activitatea de cercetare. Cred că protocolul pe care îl semnăm astăzi va aduce mult mai aproape Constanţa de Târgovişte, iar primul obiectiv la care ne vom gândi în perioada următoare va fi crearea unei şcoli de vară cu participare comună, profesori şi studenţi", a declarat rectorul Universității „Ovidius" din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

„În această competiţie între universităţi puntea de legătură care se creează între noi va aduce semnificative beneficii întregului sistem de învăţământ românesc. Universitatea „Ovidius" este mai veche, cu mult mai multă tradiţie, cu un număr mult mai mare de studenţi. Universitatea Valahia are un grad ridicat de creştere. Ceea ce se petrece astăzi va fi în avantajul ambelor comunităţi. Important este să ne cunoaştem, să ne promovăm valorile, să întronăm în activitatea didactică standardele de calitate şi loialitatea faţă de instituţie", a declarat, la rândul său, rectorul Universităţii Valahia, conf.univ.dr.Călin D.Oros.

Din partea Universității „Ovidius", rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure a oferit apoi gazdelor Placheta Ovidius şi un voluminos pachet cu lucrări de referinţă din colecţiile bibotecii. A fost prezentat ultimul număr al revistei „Ovidianum", realizat în premieră pe noua maşină de tipărit digitală din Universitatea „Ovidius".

Cel de-al doilea moment al vizitei l-a constituit schimbul de bune practici şi stabilirea acţiunilor concrete de colaborare pe grupe de lucru.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată unei vizite pe şantierul noului campus al universităţii, la Curtea Domnească, centrul vechi al oraşului, şi la Mănăstirea Dealu.

Biroul de promovare și relații publice,

25 noiembrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii