Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Luni, 12 Noiembrie 2012

ro

13 Nov, 2012 01:25 1020 Marime text

Cu sprijinul rectorului prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, specialist recunoscut în management, Universitatea „Ovidius" din Constanța derulează proiectul „Ergonomie, prevenţie, management performant în medicina dentară prin aliniere la standarde europene" (POSDRU/81/3.2/S/55651) în cadrul căruia, în anul 3 de activitate care tocmai a început, 3.200 de medici, asistente și tehnicieni dentari din 5 euroregiuni vor particpa la cursuri de perfecționare în cele 3 domenii ale proiectului.

Proiectul are ca scop major alinierea practicilor din România în ceea ce privește modul de lucru al specialiștilor din medicina dentară la cele europene, prin crearea unor programe coerente și de formare profesională a acestora. În euroregiunea sud est vor participa la cursuri 440 de medici, 60 de tehnicieni dentari și 100 de asistente medicale. Coordonatorul proiectului este prof.univ.dr. Corneliu Amariei, iar cursurile au loc la Centrul de excelență în medicină dentară, situat la etajul 2 în clădirea Bibliotecii Universității „Ovidius" din Constanța, iar demonstrațiile practice la Centrul pilot de ergonomie, prevenție și management din strada Ilarie Voronca nr. 7, Constanța.

„Este perioada cea mai propice pentru cursuri de management, ergonomie și prevenție pentru că traversăm o criză profundă și din cauza unui management mai puțin performant. Feed backul după primele cursuri arată clar necesitatea lor. Participând la acest program intensiv, cursanții acumulează cunoștințe și aprofundează tehnici de management aplicabile în cabinetul de medicină dentară, precum și cunoștințe de organizare a cabinetului pe principii ergonomice în sensul prevenirii contaminării încrucișate și a prevenției dentare", a declarat prof.univ.dr. Corneliu Amariei, coordonatorul proiectului.

Cursurile se bucură de un succes deosebit, fapt demonstrat și de declarațiile participanților:

S.l. Răzvan Leață, cadru didactic la Facultatea de Medicină a Universității „Dunărea de Jos" din Galați: „Este o oportunitate deosebită ca medicii din județul Galați care nu au studiat în facultate domeniile menagement, prevenție și ergonomie dentară să participe la aceste cursuri atât teoretic, cât și practic, pentru că profesia noastră trebuie adusă la nivelul țărilor dezvoltate".

Asist. univ. Mihaela Moisei, cadru didactic la Facultatea de Medicină a Universității „Dunărea de Jos" din Galați: „Suntem surprinși de organizarea acestor cursuri la Constanța, la care am venit cu interes știind capacitatea de organizator a profesorului dr. Corneliu Amariei".

„În calitate de organizator sunt mulțumită de faptul că participanții la proiect sunt încântați de condițiile oferite de universitatea noastră și, totodată, apreciază valoarea științifică a cursurilor", a declarat prof.univ.dr. Gabriela Stanciu, prorector Educație și formare continuă, din cadrul Universității „Ovidius" din Constanța.

Cursurile vor continua până pe data de 31 mai 2013, cu câte 5 grupe a câte 23 - 25 de cursanți în fiecare lună. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European - „Investeşte în oameni", prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Biroul de promovare și relații publice,

12 noiembrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii