Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Luni, 22 Noiembrie 2010

ro

22 Nov, 2010 23:56 1012 Marime text

În perioada 24-26 noiembrie 2010, se vor desfăşura "Zilele Facultăţii de Farmacie", eveniment prilejuit de aniversarea semicentenară a Universităţii Ovidius din Constanţa.

Luna noiembrie 2010 a fost consemnată, printr-o hotărâre a Senatului Universităţii Ovidius, luna Facultăţii de Farmacie. În această perioadă se vor organiza unele activităţi semnificative în care să se dezbată, împreună cu autorităţi din domeniile farmaceutic şi medical şi cadre didactice de specialitate din Universitatea Ovidius, schimbările survenite în ultimii ani în acest sistem, marcat profund de spectrul crizei economice din ţară şi nu numai.

Simpozionul va dura trei zile, 24-26 noiembrie 2010, şi temele aflate în dezbatere abordează cele mai importante aspecte pentru farmaciştii şi asistenţii de farmacie care lucrează în farmaciile comunitare şi de spital, pentru medicii de familie şi de specialitate.

Au fost invitaţi să participe, alături de farmacişti, medici, cadre didactice, asistenţi medicali şi studenţi, importanţi producători şi distribuitori de medicamente originale şi generice.

Expunerile din partea acestora, ca şi standurile de prezentare a medicamentelor organizate cu acest prilej, în moderna clădire a Universităţii Ovidius, Campus, Corp B, parter, satisfac în plus nevoia de informare a tuturor celor interesaţi în acest domeniu atât de dinamic, al medicamentului, cu toată problematica lui specifică.

Activitatea este creditată cu 24 credite EFC şi 12 credite EMC, constituind încă o confirmare a valorii ştiinţifice a evenimentului organizat de Facultatea de Farmacie din Universitatea Ovidius Constanţa.

La Simpozion sunt invitate institutiile cu care Facultatea de Farmacie colaborează, care au sprijinit aceasta actiune: Colegiul Farmaciştilor din România - presedinte prof. univ. dr. Dumitru Lupuleasa, Colegiul Farmaciştilor Constanţa - presedinte farm. pr. Vasile Rizea, Colegiul Farmaciştilor Tulcea - presedinte farm. sp. Mihaela Doina Ciubotariu, Colegiul Medicilor Constanţa - presedinte dr. Gabriela Dascal, Asociaţia Medicilor de Familie Constanţa - presedinte dr. Zitta Popa, Casa de Asigurari de Sanatate Constanta - presedinte Learciu Daniel, Ordinul Asistentilor de Medicina Generala, Moase si Asistenti Medicali (OAMGMAM) Constanţa - presedinte asist. Mircea Timofte, Ordinul Asistentilor de Medicina Generala, Moase si Asistenti Medicali (OAMGMAM) Tulcea - presedinte asist. Maria Wagner, Directia de Sanatate Publica, Constanta - director dr. Constantin Dina, Spitalul CFR Port Constanta - manager general dr. Dorel Oprea.

Decanul facultăţii, Prof. univ. dr. Gheorghe Ţarălungă, invită reprezentanţii mass media la o conferinţă de presă, prilejuită de Zilele Facultăţii de farmacie, miercuri, 24 noiembrie 2010, ora 11, in Campus Corp B, hol parter.

Biroul de presă al Universităţii

22 noiembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii