Universitatea Ovidius - Marti, 06 Septembrie 2011
Universitatea Ovidius - Marti, 06 Septembrie 2011La Universitatea Ovidius din Constanţa va avea loc miercuri, 7 septembrie 2011, conferința de presă finală pentru Proiectul ,,Caravana sănătății și a educației", finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România -Bulgaria 2007-2013. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 13.00, la Sala Senatului din Campusul universitar, Corp A.
În cadrul conferinței vor fi prezentate activitățile și rezultatele proiectului, precum și Caravana Dentară Mobilă, ca o noutate pentru zona transfrontalieră.
Implementarea Proiectului ,,Caravana sănătății și a educației", cu o valoare totală de 248.152 Euro, a început pe 6 octombrie 2010 şi se va finaliza pe 6 octombrie 2011. Acesta reprezintă o continuare a Proiectului „Reţeaua Româno-Bulgară de Cooperare în domeniul Sănătăţii Oro-dentare" (ROBUDENT), implementat de Universitatea Ovidius din Constanţa - Facultatea de Medicină Dentară, finanţat prin Programul Phare de Cooperare Transfrontalieră. Bunele rezultate ale acestuia, materializate prin continuarea, de-a lungul anilor, a legăturilor dintre comunităţile beneficiare ale proiectului de atunci, au stat la baza realizării prezentului proiect. Acesta reprezintă iniţiativa decanului Facultăţii de Medicină Dentară, prof.univ.dr. Corneliu Amariei, şi a conf.univ.dr. Zaharia Agripina, susţinută de Universitatea Ovidius din Constanţa prin intermediul Rectorului Universității, prof.univ.dr. Victor Ciupină.
Proiectul ,,Caravana sănătății și a educației" a extins reţeaua de cooperare româno-bulgară în domeniul medical pr alături de vechii parteneri din Băneasa şi Negru-Vodă (România), Krushari şi General Toshevo (Bulgaria), a unor noi parteneri din Topalu şi Grădiştea (România) şi Tervel (Bulgaria). Consolidarea reţelei s-a facut prin institutirea unităţii operaţionale a Centrului de cercetării oro-dentare.
Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea stării de sănătate oro-dentară a populaţiei din zona transfrontalieră, propunând activităţi educaţionale şi practice care s-au concretizat prin consultaţii şi tratamente gratuite pentru populaţia zonelor rurale, acolo unde nu există cabinete medicale. În cadrul proiectului s-a achiziţionat prima Clinică Dentară Mobilă din zona transfrontalieră.
În plus, proiectul a prevăzut două caravane distincte: prima a fost dedicată populaţiei din 14 sate izolate din zona transfrontalieră; a doua s-a adresat elevilor din zece licee din zona transfrontalieră şi a inclus oferta educaţională a Facultăţii de Medicină Dentară adresată populaţiei şcolare. Cadrele didactice, asistate de studenţii din anii terminali ai Facultăţii de Medicină Dentară, au oferit consultaţii şi tratamente gratuite pacienţilor din aceste zone rurale.
Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
6 septembrie 2011
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp