Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Sambata, 10 Septembrie 2011

ro

10 Sep, 2011 16:37 946 Marime text

La Universitatea Ovidius din Constanţa se va desfăşura, în perioada 12-16 septembrie 2011, Şcoala de Vară Internaţională cu tema ,,High Performance Computing & Cloud Computing For Sustainable Development".

Deschiderea lucrărilor va avea loc luni, 12 septembrie, începând cu ora 09:00, la Sala de Consiliu a Universităţii Ovidius din Constanţa, Bulevardul Mamaia, nr. 124.

Evenimentul se înscrie în programul de activităţi care se vor derula sub egida parteneriatului dintre Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN) şi Hewlett Packard România. Acordul de cooperare între cele doua instituţii s-a semnat la data de 9 iunie 2011, cu prilejul Şedinţei Biroului Executiv al RUMN.

Şcoala de vară va reuni lectori şi participanţi din mediul universitar, institute de cercetare şi instituţii de profil din România, Ucraina, Italia şi Corea de Sud. Lucrările Şcolii de vară se vor derula sub formă de prelegeri şi activităţi efective de programare, prin accesarea platformelor puse la dispoziţie de Hewlett Packard Corporation.

Scopul Şcolii de vară este iniţierea unui grup de lucru în domeniul programării de înaltă performanţă (High Performance Computing) şi baze de date distribuite (Cloud Computing) cu aplicaţii în inginerie, ştiinţe ale naturii, protejarea mediului înconjurător, medicină etc.

Organizatorii intenţionează ca această Şcoală de vară să devină un eveniment tradiţional, cu desfăşurare anuală, care să contribuie la dezvoltarea sectorului de tehnologie informatică şi cercetare ştiinţifică din România.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

10 septembrie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii