Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Vineri, 24 Iunie 2011

ro

24 Jun, 2011 17:02 898 Marime text

În perioada 27 iunie - 2 iulie 2011, la Universitatea Ovidius din Constanța va avea loc Conferința științifică internațională „Metode avansate ale termodinamicii și mecanicii cuantice de mai multe corpuri pentru sisteme mezoscopice" (MESO-2011). Manifestarea are loc sub prestigioasa egidă comună a Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară, București-Măgurele, Academiei Oamenilor de Știință din România și Universității Ovidius din Constanța.

Deschiderea Conferinței va avea loc în data de 27 iunie, începând cu ora 14.00, în Aula Magna, sediul din Bd. Mamaia, nr. 124.

Obiectivul principal al manifestării constă în dialogul intredisciplinar al unor specialiști din diverse domenii ale fizicii sistemelor mezoscopice, de la materia condensată de scala nanoscopică până la fizica nucleară.

La lucrări vor participa lideri științifici din domeniile abordate de universități de prestigiu din Franța, Germania, Spania, Finlanda, Suedia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, România.

Cu acest prilej vor fi prezentate, diseminate și promovate cele mai recente rezultate ale cercetării științifice din diverse domenii, cum ar fi: statistică cuantică, incluzând statistică fracționară, transport cuantic, tranzitii de fază, sisteme superfluide și supraconductoare, disipare cuantică, zgomot cuantic, decoerență, sisteme cuantice deschise, structură nucleară, fenomene de emisie și fisiune nucleară.

Conferința are rolul de a crește gradul de integrare a cercetării românești în programele internaționale și va conduce la mărirea vizibilității științifice a cercetătorilor români.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 iunie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii