Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

You Can Study in the USA

ro

03 Mar, 2010 20:28 948 Marime text

UNITED STATES FULBRIGHT COMMISSION IN ROMANIA
                                                                         
J. WILLIAM FULBRIGHT FOREIGN SCHOLARSHIP BOARD
ROMANIAN MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS
U.S. DEPARTMENT OF STATE

STR. ING. NICOLAE COSTINESCU, NR. 2 TELEPHONE: (021) 230-7719 OR 231-5500
011878 BUCHAREST, SECTOR 1, ROMANIA FAX: (021) 230-7738

COMUNICAT DE PRESĂ

Aproximativ 3000 de studenţi din România studiază în Statele Unite cu fonduri oferite de universităţile americane! Cum se poate realiza o asemenea performanţă care vă asigură accesul la cele mai bune universităţi din lume, cum se construieşte acest succes şi ce beneficii veţi avea în planul dezvoltării profesionale şi personale veţi afla în cele trei sesiuni de informare şi instruire pe care Comisia Fulbright din Bucureşti, în parteneriat cu Biblioteca Universitară „Ovidius” şi American Corner Constanţa, le organizează la Constanţa pe 10 şi 11 martie 2010.

Programul din 10 martie are ca temă admiterea la studii post-universitare în Statele Unite şi se adresează studenţilor în ani terminali şi absolvenţilor de studii universitare interesaţi de doctorate şi masterate în Statele Unite. Prezentarea interactivă va avea loc la sediul American Corner Constanţa, et. 2, Universitatea Ovidius, Campus, Aleea Universităţii nr.1, la ora 15:00 şi va dura 90 de minute.

Sesiunea din 11 martie prezintă admiterea la studii universitare în Statele Unite şi este concepută pentru informarea şi stimularea elevilor de liceu. Programul de instruire va fi găzduit de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” în intervalul 09:00-10:00 şi de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” între 12:30 şi 13:30.

Cele trei prezentări vor furniza informaţii detaliate atât despre criteriile de admitere utilizate de universităţile americane şi despre etapele procesului de aplicaţie, cât şi despre sprijinul financiar oferit de instituţiile din SUA candidaţilor internaţionali. În final veţi afla despre studenţii români care au reuşit să atragă admitere şi finanţare şi care ilustrează deplin demersul pe care vi-l propunem.

Acest eveniment a fost organizat anterior la American Corners din Timişoara, Craiova, Baia Mare, Iaşi şi Cluj, bucurîndu-se de mare succes.
 
Comisia Fulbright, în parteneriat cu Biblioteca Universitară „Ovidius” şi American Corner Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii