Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:00 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A votat la Lepşa Preot constănţean audiat la DNA în dosarul referendumului

ro

29 Oct, 2012 01:00 4702 Marime text
Tanasescu_-_Eugen_Tanasescu.jpgPeste 50 de localnici din Lepşa au fost chemaţi luna trecută la audieri de către procurorii anticorupţie pentru că numele lor se regăseau pe listele suplimentare din comuna vrânceană la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Oamenii au dat declaraţii cu privire la locul unde s-au aflat la referendum şi au fost puşi să-şi recunoască semnătura care apare în dreptul numelui lor pe documentele electorale din Vrancea. Oamenii legii au dubii în privinţa procesului electoral de la Lepşa, deoarece în ziua votului, în zonă, prezenţa la vot a fost de 250%, pe primul loc în ţară. În Lepşa sunt 345 de persoane pe listele permanente, şi peste 1.000 de case de vacanţă, unde aproape în fiecare week-end proprietarii vin cu rude şi prieteni.

O faţă bisericească la DNA!

Deşi ancheta este derulată de procurorii bucureşteni, ca să nu-i pună şi pe constănţeni pe drumuri până în capitală. s-a decis audierea oamenilor la sediul DNA Constanţa. Mulţi dintre electori au înlemnit când au primit acasă citaţiile de la Parchet. Este şi cazul părintelui Eugen Tănăsescu, preot la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Constanţa şi director al postului Radio Dobrogea. Părintele mărturiseşte că s-a prezentat cu citaţia la DNA. „Eu mă aflam la Mănăstirea Lepşa la referendum, acolo unde merg deseori când timpul îmi permite şi pentru că soţia a vrut să mergem la vot, am mers la secţia din localitate. Nici vorbă de fraudare a votului. De altfel, interesându-mă pentru ce sunt citat, mare mi-a fost mirarea să constat că, deşi am votat împreună cu soţia, ea nu primise nicio citaţie, pentru că s-a făcut o greşeală de nume. Din Tănăsescu, pe lista electorală fusese trecută Tănase. M-am prezentat la DNA, am răspuns întrebărilor şi cu ocazia asta am realizat că DNA nu e chiar babalau", a povestit Eugen Tănăsescu. Ancheta privind votul din satul turistic Lepşa continuă. Autoritatea Electorală Permanentă a constat că la referendumul din 29 iulie au fost depistate 118.881 posibile voturi multiple şi 47.386 de CNP-uri invalide pe listele suplimentare, însă nu a fost dată publicităţii situaţia pe judeţe.

tanasescu_-_Manastirea_Lepsa.jpg

Mănăstirea Lepşa a fost reînfiinţată în 1990

Mănăstirea Lepşa a fost întemeiată în anul 1774, când un ucenic al Sfântului Vasile de la Poiana Mărului ridica un schit. Biserica schitului piere într-un incendiu în anul 1929, iar cea noua va fi ridicată în anul 1936. Părăsită în vremea comuniştilor, mănăstirea va fi reînfiinţată în anul 1990. Astăzi ea are şi o biserică din zid. Aici se află o icoană a Sfântului Nicolae, considerată făcătoare de minuni, la care se închină mulţi turişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii