Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:07 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta la spital pentru paznicul de la Café-Café

ro

03 Jun, 2010 03:09 2228 Marime text
cap_2.jpgPaznicul restaurantului Café-Café, Marin Lixandroiu, care a fost bătut crunt în urma unui jaf petrecut luni dimineaţă, se află încă în comă. Acesta a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă din cauză că i s-au descoperit colecţii de sânge la nivelul creierului.

Bătrânul, în vârstă de 72 de ani, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu multiple fracturi şi traumatism cranian. „Acesta s-a prezentat la urgenţă cu diagnosticul de multiple fracturi şi traumatism cranian, fiind însă conştient. I s-au făcut radiografii şi un examen la computer tomografic, după care a fost transferat la Spitalul Municipal", a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al SCJUC.

Încă o dovadă de indiferenţă a cadrelor medicale din spital îşi face simţită prezenţa şi în acest caz. Paznicul a trebuit să aştepte ambulanţa în frig, pe o targă de lemn, fără ca nimeni să ridice un deget timp de cinci ore, pentru a fi transferat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Municipal - clinica de chirurgie buco maxilo facială. Ajuns în cele din urmă acolo, a fost trimis înapoi pentru că nu era niciun medic de gardă.

cafe_cafe_12.jpgRudele se revoltă, acuzând cadrele medicale

„Am aşteptat ambulanţa de la ora 7.30 până la 15.00 ca să îl transporte. Acest lucru i-a cauzat foarte tare. Vinovat de toată mutarea asta este medicul care era la urgenţă la secţia ORL pentru că nu s-a interesat înainte să vadă dacă există vreun medic acolo. Dacă făcea acest lucru, toată această mutare s-ar fi evitat. Nu am mai văzut până acum atâta laşitate şi indiferenţă din partea unui medic", ne-a declarat plângând, soţia acestuia, Zamfira Lixandroiu.

Purtătorul de cuvânt al SCJUC a recunoscut greşeala cadrelor medicale şi a precizat că în cursul zilei de astăzi va fi trimis un raport la Consiliul Medicilor. „Nu era greu ca medicul de gardă să dea un telefon înainte, mai ales că se ştia că la acea oră nu prea avea cine să se ocupe de pacient. Însă, nu cred că este vina medicului că bolnavului i s-a dezvoltat o colecţie de sânge la nivelul creierului. În literatura de specialitate scrie clar că dezvoltarea unei colecţii de sânge se produce în 24 de ore de la traumatism", adaugă dr. Stoian.

Adus înapoi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acesta a fost internat în clinica ORL, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar încă nu a ieşit din comă, şansele sale fiind rezervate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii