Odatã lei, acum mieluşei. Urmaşa Înfrãţirii a pierdut toate meciurile în Liga a IV-a Foamete vrea sã punã AS Cogealac pe aripile vântului
Odatã lei, acum mieluşei. Urmaşa Înfrãţirii a pierdut toate meciurile în Liga a IV-a: Foamete vrea sã punã
Dintr-o candidatã la promovare cu ani în urmã, echipa a ajuns în acest sezon ciuca bãtãilor. Antrenorul crede însã cã, în scurt timp, formaţia va fi iar una redutabilã
AS Cogealac este singura echipã din Liga a IV-a constãnţeanã de fotbal care nu a acumulat niciun punct în cele nouã etape scurse pânã acum în Seria Est a competiţiei. A primit 55 de goluri şi a marcat doar nouã. Firesc, ultimul loc îi aparţine, nu i-l poate lua nimeni.
Formaţia este antrenatã de Adrian Foamete şi Marius Cristea. Ajuns la 40 de ani, Foamete nu a uitat fotbalul. Intrã şi acum pe teren, când este nevoie de el. A jucat mijlocaş central sau stoper la echipa localã, dar acum evolueazã vârf, vârsta spunându-şi cuvântul şi împiedicându-l sã mai depunã acelaşi travaliu ca pe vremuri.
Foamete explicã situaţia grea din clasament a echipei prin tinereţea jucãtorilor, marea majoritate având 20-21 de ani. În plus, pregãtirea lor e precarã. Singurul antrenament constã într-o mişcare uşoarã, o datã pe sãptãmânã! Iar aceasta se face de douã etape încoace. În primele şapte runde, bãieţii veneau la meci direct de acasã. E şi greu sã fie altfel, având în vedere cã sunt ocupaţi cu şcoala şi cu munca, deocamdatã neprimind niciun ban de la echipã. La înscrierea în campionat, Foamete a adunat jucãtorii pur şi simplu de pe stradã, Primãria hotãrând în ultimul moment sã sprijine formaţia.
„Anul acesta e unul de sacrificiu. Am pornit de la zero. Avem echipã alcãtuitã numai din localnici, toţi foarte tineri. Sunt copii buni, dar dureazã pânã când jocul se va închega. Eu sunt însã optimist şi veţi vedea cã, în maximum doi ani, Cogealacul va avea din nou un cuvânt de spus în fotbalul constãnţean“, a declarat Adrian Foamete.
Au furat gardul stadionului şi au devalizat vestiarele
Echipa este ajutatã de Primãrie cu transportul (microbuz şi câteodatã motorinã), cu plata arbitrajului și cu ceva echipament. În plus, existã promisiunea cã va fi refãcutã şi baza sportivã, ajunsã într-o stare de degradare, dupã ce, timp de aproape doi ani, cât la Cogealac nu a mai existat echipã de fotbal, gazonul s-a deteriorat, iar clãdirea vestiarelor şi gardul de sârmã au cãzut pradã hoţilor, care au furat tot ce le-a picat în mânã. Acum, de bine de rãu, terenul a fost împrejmuit cu plãci de azbociment. Reabilitarea bazei e prioritarã pentru Foamete, iar salvarea ar putea veni...pe aripile vântului.
„Sperãm ca, pe lângã ajutorul Primãriei, sã atragem şi investitori privaţi, dintre cei care activeazã la parcul eolian din zonã. Preconizãm sã le oferim şi prime de joc bãieţilor. Chiar dacã suntem pe ultimul loc, nu mã gândesc la retrogradare, pentru cã douã echipe s-au retras deja şi o vor mai face douã - trei. Oricum, chiar dacã trecem printr-o perioadã grea, eforturi se fac. Pe lângã cele douã formaţii de Liga a IV-a (seniori şi juniori), avem şi trei grupe de copii (nãscuţi în anii 1999, 2000 şi 2001), dintre care prima e înscrisã în campionat. Sã ţii trei echipe în competiţie e foarte greu“, aratã Foamete.
Cel mai tânãr fotbalist de la AS Cogealac este mijlocaşul stânga Marian Oancea, care are 16 ani. Decanul de vârstã din teren, antrenorul Foamete, crede cã AS Cogealac are viitorul asigurat, cu jucãtori precum Marian Oancea, ªtefan Corbu (21 de ani, vârf sau mijlocaş coordonator), Ionuţ Stoian (19 ani, fundaş dreapta), Dumitru Lezu (19 ani, mijlocaş la închidere), Ionuţ Cristea (bãiatul celuilalt antrenor, 19 ani, coordonator) sau Tudor Bâşcã (21 de ani, fundaş central, care a fost şi pe la Academia Hagi).
Fundaşul dreapta muzicant
În urmã cu 14-15 ani, formaţia din Cogealac era una redutabilã în Liga a IV-a, bãtându-se sezon de sezon la promovarea în Liga a III-a. Cea mai bunã formulã de joc era: Albu - Dãileanu, Dinescu, Foamete, Feta - Stoian, Butu, Ilcu, Bara (Tuşa) - Paraschiv, Iordache. Trei ani la rând, Înfrãţirea Cogealac (aşa cum se numea atunci) a terminat pe locul doi, fiind depãşitã de CFR Constanţa, AS Neptun şi Midia Nãvodari. Din acea echipã, Dãileanu este cântãreţ acum, înfiinţându-şi o formaţia de muzicã armâneascã, în vreme ce Paraschiv a murit, la 39 de ani, într-un accident de maşinã.
Sursa foto: Facebook (AS Victoria Cumpãna)
Mai puteti citi:
Meci câştigat la diferenţă de un gol, deşi s-a înscris de 13 ori
Fetele de la CSU Neptun joacă la foc automat
FC Braşov - Petrolul e primul meci din optimile Cupei României
„Cristiano Ronaldo" de la Constanţa străluceşte la Naţională
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp