Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Stelian vrea grădiniţă şi sală de sport S-a terminat proiectul de canalizare în Topraisar

ro

14 Oct, 2011 02:35 3187 Marime text
Topraisar_Stelian_Gheorghe.jpgDacă la începutul lunii septembrie edilul comunei Topraisar spunea că s-a efectuat ultima vizită în teren pentru verificarea lucrărilor efectuate pe Măsura 322, acum, primarul poate spune încântat că lucrările au fost finalizate şi că a fost depusă documentaţia pentru obţinerea ultimei tranşe de bani aferente proiectului.

„Suntem în termen, ba chiar mai înainte. Proiectul ar trebui finalizat pe 20 octombrie, dar nu a fost finanţat decât în ceea ce priveşte reţeaua centrală de canalizare. Acum se lucrează la cămine de racord, iar banii pentru aceste lucrări sunt de la bugetul local. Deja s-a început racordul la instituţiile publice din localitate", spune primarul din Topraisar.

Contractul a fost început la finele anului 2009 şi a avut o valoare de 6,3 milioane de lei fără TVA, cu un milion mai puţin decât era dispusă autoritatea contractantă să dea pentru acest contract, câştigat în cele din urmă de SC Nimada SRL din Constanţa. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) implementat prin PNDR, Măsura 322: Renovarea, dezvoltarea satelor, conservarea şi îmbunătăţirea moştenirii rurale. De altfel, selectarea proiectului comunei Topraisar pentru finanţare prin Măsura 322 era, la acel moment, o premieră în judeţul Constanţa.

Un alt proiect pe care primarul din Topraisar speră să-l pună în aplicare cât mai repede, dacă va obţine finanţare prin PNDR, mai exact prin măsura 125, vizează realizarea a 11 km de drum de exploatare asfaltat. „Proiectul este depus în luna mai a acestui an, avem punctaj maxim şi aşteptăm răspuns până la finele acestei luni", a mai spus primarul.

„Este nevoie de această investiţie pentru viitorul copiilor"

Edilul Gheorghe Stelian a readus în prim-plan şi problema legată de necesitatea realizării unei săli de sport, având în vedere că localitatea are peste 1.000 de elevi. „Avem proiect depus pentru sala de sport încă de acum trei ani. Sala de sport este o necesitate, nu un moft. Acum avem de toate, şi canalizare, infrastructură şi apă, avem toate condiţiile. Este nevoie de această investiţie pentru viitorul copiilor", a mai adăugat edilul. Sala de sport ce ar putea fi construită la Topraisar, dacă va obţine finanţare, va avea o capacitate de 150 de locuri.

Şi proiectul grădiniţei cu program normal din localitate, pentru care s-a licitat în 2009 cu banii de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, câştigător fiind SC Nimada SRL, este la acest moment în impas. „Lucrările s-au stopat, chiar dacă lucrarea ar fi trebuit finalizată de ceva vreme. Acum are doare pereţii şi acoperişul pus, atât. Suntem în situaţia să relicităm lucrarea, după ce vom face mai întâi o evaluare pentru a vedea de câţi bani avem nevoie pentru a o termina", a mai adăugat Gheorghe Stelian. Grădiniţa care se dorea a fi realizată era în regim P+E şi se ridica lângă clădirea cu aceeaşi funcţiune, dar care nu mai acoperea necesităţile comunei în ceea ce priveşte numărul copiilor preşcolari cărora trebuie să le fie asigurată educaţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii