Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a început demolarea fostei şcoli din Cotu Văii

ro

11 Nov, 2011 02:28 3130 Marime text
Albesti_demolare_Gheorghe_Moldovanu_1.jpgDupă mai multe încercări de a obţine fonduri pentru reabilitarea şcolii din Cotu Văii, autorităţile locale, în fruntea cărora se află primarul Gheorghe Moldovan, au reuşit să atragă fonduri pentru construirea unei clădiri noi, realizată la standarde europene şi care va acoperi necesităţile comunei pentru cei 120 de copii care învaţă aici.

Albesti_demolare_scoala_Cotu_Vaii_2.jpgPotrivit celor declarate de primarul comunei, Gheorghe Moldovan, până când şcoala va fi gata au fost amenajate câteva clase în clădirea Căminului Cultural, sperând că de la anul şcolar următor copiii vor învăţa într-o clădire nouă.

Albesti_demolare_scoala_Cotu_Vaii_online.jpgMai înainte însă, trebuie să se demoleze zidurile fostei clădiri, operaţiune care se realizează zilele acestea de SRL-ul primăriei, SC Albamold SRL. „Încercăm să cheltuim cât mai puţini bani pentru această etapă.

Albesti_demolare_scoala_Cotu_Vaii_online_2.jpgÎn maxim zece zile se va termina, urmând ca mai apoi să predăm amplasamentul, pentru ca societatea care a câştigat licitaţia să se apuce de lucrare", spune primarul Gheorghe Moldovan. Vechea clădire a fost afectată grav de ploile din luna august a anului trecut, care au slăbit structura de rezistenţă, apa ajungând atunci în clădire până la genunchi. Vechea şcoală atinsese centenarul, aflându-se în paragină de ceva timp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii