Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 septembrie, Ziua Pompierilor. Sărbătorim eroii din prima linie

ro

13 Sep, 2024 09:56 183 Marime text

Pompieri, Sursa foto: Facebook, Ministerul Apărării Naționale


Astăzi, 13 septembrie, România celebrează Ziua Pompierilor, o zi dedicată eroilor în uniformă care se află mereu în prima linie a intervențiilor de urgență. De la stingerea incendiilor devastatoare și salvarea persoanelor din situații critice, până la intervențiile în caz de dezastre naturale, pompierii își riscă zilnic viața pentru a proteja comunitatea.

Cu o tradiție de 176 de ani, Ziua Pompierilor comemorează Bătălia de la Dealul Spirii din 1848, un moment istoric în care pompierii au luptat cu vitejie împotriva trupelor otomane, demonstrând un curaj de neclintit. Astăzi, acea moștenire de curaj și devotament continuă să inspire noile generații de salvatori.

Cu prilejul acestei zile de sărăbători, Ministerul Apărării Naționale a transmis pompierilor salvatori următorul mesaj prin intermediul unei postări pe pagina de socializare a instituției:

Le mulţumim pompierilor salvatori, apărătorii vieţii cetăţenilor în lupta cu focul, pentru curajul şi devotamentul cu care îşi fac datoria în sprijinul românilor. Le dorim multă sănătate şi La mulţi ani!

"Să nu uiți niciodată că ai fost pompier și chiar dacă pleci murdar de la un incendiu este cea mai curată meserie!".

 
Citește și:
Județul ConstanțaDoi copii salvați de pompieri dintr-o mașină blocată în apă între Medgidia și Cuza Vodă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii