Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

139 de avertismente și două amenzi au fost aplicate în unități școlare din Tulcea. Deficiențele depistate de ISU

ro

06 Sep, 2024 17:45 128 Marime text
Clasă elevi, Sursa foto: Pexels



 
  • Siguranța copiilor și a cadrelor didactice în mediul școlar reprezintă o prioritate pentru inspectoratul pentru situații de urgență, declară reprezentanții ISU Delta Tulcea.
 
 Astfel, pe parcursul anului școlar 2023 – 2024, s-au desfășurat 118 exerciții de evacuare în situații de urgent, conform sursei.
   

„Apreciem că ne-am atins obiectivele prin acest mod de pregătire, drept dovadă în data de 07 iunie 2024, atât cadrele didactice, elevii cât și personalul auxiliar din cadrul Colegiului Economic ”Delta Dunării” Tulcea au acționat exemplar în momentul producerii unui incendiu la etajul al treilea, evacuând clădirea în timp operativ, în ordine, fără a crea panică și intervenind pentru localizarea și lichidarea incendiului”, transmite ISU Delta Tulcea.

 
În ceea ce privește controalele efectuate la unitățile școlare din județul Tulcea, de la începutul acestui an au fost efectuate un număr de 59 de controale în urma cărora au fost aplicate 139 de avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 1500 de lei.  Principalele deficiențe constatate au fost lipsa Autorizației de Securitate la Incendiu, deficiențe a iluminatului de evacuare, sens deschidere uși și documente neactualizate.
 
Potrivit salvatorilot tulceni, situația autorizării privind securitatea la incendiu a unităților de învățământ din județul Tulcea se prezintă astfel:
 
    - din totalul de 332 clădiri, pentru 71 dintre acestea s-a obținut autorizația de securitate la incendiu;
   - 245 de clădiri nu fac obiectul autorizării;
   - 16 dintre acestea funcționează fără acest act administrativ;
 
Trebuie precizat că deficiențele ce împiedică obținerea celor 16 autorizații, nu sunt de natură să impună oprirea funcționării acestor clădiri, punctează pompierii tulceni.
 
 
Citește și
Accident rutier cu o mașină răsturnată pe drumul național spre Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii