14 februarie - Ziua Îndrăgostiților. Semafoare cu ”inimioare”, la Constanța
14 februarie - Ziua Îndrăgostiților. Semafoare cu ”inimioare”, la Constanța
14 Feb, 2021 13:00
ZIUA de Constanta
1947
Marime text
În calendarul nord-american și, tot mai mult, în ultimii ani, în cel românesc, data de 14 februarie reprezintă Ziua Îndrăgostiților.
Cu toate că este o sărbătoare ”împrumutată”, din ce în ce mai mulți optează să-și arate dragostea față de persoana iubită în ziua de 14 februarie, Ziua Sfântului Valentin.
La Constanța, sărbătoarea este marcată, și în acest an, prin inimioarele ce apar la culoarea roșie a semaforului, pe principalele bulevarde.
Foarte interesant, în Japonia, Ziua Sfântului Valentin este marcată, mai degrabă, de bomboanele pe care domnii le primesc de la doamne și domnișoare și nu invers.
Astfel, se arată pe wikipedia.org că, datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a apărut și în Japonia și Coreea ca o zi în care mai mult femeile și mai puțin bărbații dăruiesc bomboane, ciocolată și flori.
A devenit ca o obligație ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbați. În Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligație și choko – ciocolată. Aceasta contrastează cu honmei-choko, ciocolata dată persoanei iubite. Prietenii (mai ales fetele) pot schimba între ele în tomo-choko…tomo-prieten. Prin efort de marketing susținut, o zi reciprocă, Ziua albă a apărut.
Există și reversul medaliei căci, pe 14 martie, bărbații sunt așteptați să întoarcă favorul celor care le-au dat ciocolate de Ziua Îndragostiților. La început cadoul de retur trebuia să fie o bezea sau ciocolată albă, de unde și numele de Ziua albă.
Însă acum lenjeria a devenit un cadou foarte comun, conform sursei citate.
În cultura chineză, există un omolog al Zilei Îndrăgostiților, numită Ziua Șaptelor, potrivit legendei Ciobanului și Țesătoarei Menajeră care s-au găsit în Rai în ziua a șaptea, a lunei a șaptea a calendarului lunar.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii