Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:57 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

19 decembrie 2013 Se împlinesc 8 ani de când actorul Nae Lăzărescu ne-a părăsit. Ce alte evenimente importante au marcat această zi

ro

19 Dec, 2021 11:38 2853 Marime text
Actorul Nae Lăzărescu s-a stins din viața la data de 19 decenbrie 2013. 






Niculae Lăzărescu, cunoscut ca Nae Lăzărescu, (n. 8 septembrie 1941, București, România – d. 19 decembrie 2013, București, România) a fost un actor român de comedie. A format un cuplu comic alături de Vasile Muraru.





Despre experiența cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători. "Știu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toți știu tot. Noi, studenții, aveam emisiune lunară. Aveam formații una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreți buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...".








Nae Lăzărescu a jucat și în filme, printre care "Grăbește-te încet", "Șantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiție" și "Viraj periculos". De asemenea, în animația "Mașini", i-a dat voce personajului Clang, scrie wikipedia.org. 








Actorul trage cortina, la orele dimineții, la data de 19 decembrie 2013, neavând șansa să încânte publicul cu aceleași scene comice de revelion, pe care a reușit să le aducă la Antena 1, de câțiva ani încoace. 






Partenerul de scenă și de ecran al lui Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, a declarat că Nae Lăzărescu a decedat în urma unei boli îndelungate și cu un parcurs sinuos, cu reveniri și căderi.




La rugămintea bunului său prieten, actorul Vasile Muraru, sculptorul târgoviștean Olimpiu Eli Petre a realizat un bust dăltuit în piatră al lui Nae Lăzărescu care a fost dezvelit în Cimitirul Nordic din Focșani, orașul natal al soției sale, actrița Marcela Avram, acolo unde este înmormântat actorul.



Ce alte evenimente au marcat istoria zilei de 19 decembrie 






1241: Termenul "parlament" a fost utilizat pentru prima dată într-un document regal oficial prin care în Anglia se convoaca consiliul regelui (Henric al III-lea).





1898: S-a înființat, la Iași, Societatea Universitară Română, condusă de A. D. Xenopol.





1900: S–a încheiat un protocol prin care a fost recunoscută personalitatea juridică a Bisericii grecești din România.



1922: Theresa Vaughn, 24 de ani, mărturisește în instanța din Sheffield, Anglia, că a fost căsătorită de 61 de ori în 5 ani în 50 de orașe din trei țări.







1997: A avut loc premiera filmului Titanic (regia James Cameron), unul dintre cele mai scumpe filme, care s-a situat pe primul loc în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile în anii 1997-2018 și a primit 11 premii Oscar.




2000: A fost dezvelită, la Târgu Mureș, statuia poetului și revoluționarului pașoptist Sándor Petőfi, operă a sculptorului László Hunyadi.




2016: Atentat produs la un târg de Crăciun din Berlin, unde un camion cu numere din Polonia a pătruns pe esplanadă, intrând în mulțime. 12 persoane au decedat iar peste 50 au fost accidentați grav.
Aniversări




1987: Karim Benzema, fotbalist francez

Decese


2013: Nae Lăzărescu, actor român de comedie (n. 1941)


Sărbători


Sf. Mc. Bonifatie; Cuv. Grichentie; Sf. Mc. Trifon (calendar creștin-ortodox)






Sursa foto: Wikipedia.org 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii