Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 decembrie Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România

ro

21 Dec, 2020 16:05 1626 Marime text
  • Luni, 21 decembrie 2020, reprezentanţii #IICCMER au depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din 1989 în cadrul ceremoniei de depunere de coroane din Piaţa Universităţii.

Iată mesajul transmis de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pe Facebook, cu această ocazie:

Evenimentele din decembrie 1989 au marcat decisiv cursul istoriei pentru România. Motivația românilor de a vira către drumul spre libertate, spre respectarea drepturilor omului, spre democrație, a fost pentru unii dintre ei mai puternică decât viața însăși.

Acestor oameni extraordinari le datorăm România democratică, România în care avem libertatea de a ne exprima și de a alege. Lucruri atât de naturale astăzi, încât uneori am fi tentați să le considerăm de la sine înțelese.

Însă trecutul ne ajunge din urmă exact în momentul în care îl dăm uitării. De aceea, este atât de important să nu uităm lecțiile istoriei, să nu îi uităm pe cei care au avut curajul să spună „ajunge!” atunci când soarta tuturor depindea de asta, cei cărora le-a fost suficient gândul că le vor oferi copiilor lor o viață mai bună, chiar dacă ei nu aveau să beneficieze de ea.

Să nu uităm, în numele victimelor, în numele democrației și să cinstim memoria eroilor din decembrie 1989!


Sursă foto: Facebook.com/ Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii