22 februarie în istorie. Ziua mondială a gândirii. Ce evenimente au marcat această zi
22 februarie în istorie. Ziua mondială a gândirii. Ce evenimente au marcat această zi
22 Feb, 2022 15:44
ZIUA de Constanta
1916
Marime text
- Ziua mondială a gândirii (#WorldThinkingDay) este sărbătorită în fiecare an pe 22 februarie de către cercetaşe şi fete ghid din întreaga lume.
Prima Zi mondială a gândirii a fost decisă în 1926, cu ocazia unei conferinţe internaţionale într-o tabără din statul New York. Delegaţii au hotărât că o zi ar trebui să fie rezervată pentru ca fetele ghizi şi cercetaşe să se gândească la "surorile" lor cercetaşe din întreaga lume.
Data a fost aleasă în onoarea zilei de naştere atât a Lordului Baden-Powell, fost general britanic, fondator al Mişcării Cercetaşilor, cât şi a soţiei lui, Olave Baden-Powell, cofondatoare a mişcării.
Scopul Zilei Gândirii este de a reuni persoane din întreaga lume pentru a sărbători distracţia şi prietenia internaţională, precum şi pentru a contribui la strângerea de fonduri şi a se concentra asupra temei globale a anului.
Iată ce alte evenimente au maract ziua de 22 februarie.
1632: Galileo Galilei publică Dialog despre cele două mari sisteme ale lumii.
1635: La Paris, Cardinalul Richelieu fondează Académie française, cu mandatul de a supraveghea puritatea limbii franceze.
1708: Antim Ivireanul este ales mitropolit al Ungro-Vlahiei, după moartea predecesorului său, Teodosie, la recomandarea și cu sprijinul domnitorului Constantin Brâncoveanu.
1821: Alexandru Ipsilanti, conducătorul Eteriei, a trecut Prutul, intrând în Moldova, unde a încearcat să-și găsească noi adepți pentru mișcarea sa
1900: Prima audiție, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioară și pian", de George Enescu (la pian George Enescu).
1905: S-a înființat primul sindicat muncitoresc din România, sindicatul lucrătorilor tâmplari, în frunte cu I.C. Frimu și Voicu Andreescu-Râureanu, urmat la 13 și 20 martie de înființarea sindicatului strungarilor și respectiv al lucrătorilor din fabricile de încălțăminte.
1906: S-a înființat Institutul Geologic al României și s-a creat corpul geologilor.
1907: Încep răscoalele țărănești în județele Dorohoi și Iași.
1943: Membrii grupării de rezistență Trandafirul Alb (Die Weiße Rose) sunt executați în Germania Nazistă.
1979: Decorarea drapelului de luptă al Diviziei "Mărășești", cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființare.
1997: Boxerul Mihai Leu a câștigat primul titlul de campion mondial la box profesionist pentru România.
2006: Cel puțin șase bărbați organizează cel mai mare jaf din Marea Britanie, furând 53 de milioane de lire sterline (aproximativ 92,5 milioane de dolari sau 78 de milioane de euro) dintr-un depozit Securitas din Tonbridge, Kent.
Aniversări
1974: James Blunt, cântăreț, compozitor englez
1975: Drew Barrymore, actriță americană
1990: Marius Alexe, fotbalist român
Sărbători
Ziua cu o singură sarcină de îndeplinit
În prezent se vorbeşte mult despre multitasking şi cum să facem cât mai multe lucruri într-o zi în mai multe domenii. Acest lucru duce adesea la o grămadă de sarcini pe jumătate finalizate sau chiar finalizate, dar care au fost terminate într-o formă mai puţin optimă. Această zi ne încurajează să luăm o pauză de la multitasking şi să ne concentrăm pe îndeplinirea unei singure sarcini în ziua respectivă, la cea mai bună capacitate a noastră.
Ziua Mondială a Yoga
Beneficiile yoga pentru sănătate sunt cunoscute de omenire de mii de ani. Această practică străveche implică poziţii fizice, respiraţie profundă şi concentrare care oferă o serie întreagă de beneficii fizice, mentale, spirituale şi emoţionale.
Foto Pixabay
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii