Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 iunie, sub semnul zodiei Racului

ro

22 Jun, 2024 11:05 659 Marime text
Sursa foto: Wikipedia




 
  • Al patrulea semn al zodiacului clasic european (care cuprinde 12 zodii), Racul, este asociat constelaţiei cu acelaşi nume, cu începere din 22 iunie, încheindu-se pe 22 iulie. Este prima zodie de vară, perioadă în care lumina Soarelui creşte tot mai mult, nopţile devin tot mai călduroase, întreaga natură este în plină expansiune, iar aceste evenimente au o influenţă în definirea caracterului celor născuţi în această perioadă.

Guvernată de Lună, zodia Rac - zodie feminină de apă - este cea mai dificilă şi cea mai sensibilă din zodiacul european. Nativul zodiei este cel mai sensibil, cel mai grijuliu dintre nativii celor 12 zodii ale zodiacului european, este atent şi plin de compasiune, generos cu dragostea lui, dar şi foarte uşor de rănit. Din acest motiv, se ascunde în spatele unei carapace dure, protejându-şi cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile, potrivit Agerpres.

Principala sa calitate este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, fiind mereu gata să ofere o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit site-ului www.eastrolog.ro. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.

De la începuturile astrologiei, zodia Rac a fost asociată cu apa adâncă şi misterioasă şi cu Luna, când luminoasă, când întunecoasă, care reprezintă două simboluri primordiale, strâns legate de tradiţie, de suflet, de trăirile interne şi emoţiile puternice. Nativul are nevoie de protecţie şi dragoste mai mult decât orice alt semn al zodiacului, dar şi de un stil de viaţă echilibrat, de confort psihic şi financiar, fără de care devine irascibil şi capricios. Deoarece nu îşi arată adevăratele sentimente prea uşor, atitudinea nativului Rac este, de obicei, greu de înţeles sau chiar interpretată în mod greşit.

Tradiţionalist şi conservator, tendinţa lui este de a privi necontenit spre trecut. El respectă valorile morale autentice, dar cu toate acestea, dispoziţia de moment a nativului este schimbătoare, fapt care se datorează în bună parte astrului selenar, care trece prin numeroase faze luminoase.

Defectul celor născuţi în cadrul zodiei poate fi ataşamentul puternic şi rapid, fluctuaţii emoţionale puternice. Ei pot deveni negativişti sau extrem de suspicioşi.

Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.
 
Citește și
 Horoscop pentru sâmbătă, 22 iunie 2024. Favoruri sau câștiguri substanțiale pentru una dintre zodii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii