Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 mai 1949 Se aprobă de către Consiliul de Miniştri proiectul de realizare a canalului Dunăre-Marea Neagră. Mesajul ICCM

ro

25 May, 2022 10:03 1771 Marime text
Proiectul de realizare a canalului Dunăre-Marea Neagră, foto: Facebook/ ICCM
Data de 25 mai este una marcată pentru istorie.

Pe 25 mai 1949, se aprobă de către Consiliul de Miniştri proiectul de realizare a canalului Dunăre-Marea Neagră.

Canalul Dunăre-Marea Neagră este un canal navigabil aflat în județul Constanța, România, ce leagă porturile Cernavodă de pe Dunăre și porturile Constanța Midia Năvodari de la Marea Neagră, scurtând drumul spre portul Constanța cu aproximativ 400 km.

Canalul, cu lungime totală de 95,6 km, este format din ramura principală, în lungime de 64,4 km și ramura de nord (cunoscută sub denumirea de Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari), în lungime de 31,2 km. , scrie wikipedia.org. 

Canalul Dunăre-Marea Neagră este parte componentă a importantei căi navigabile europene dintre Marea Neagră și Marea Nordului (prin Canalul Rin-Main-Dunăre). Folosind această rută, mărfurile din Australia și Orientul Îndepărtat, destinate Europei Centrale, își scurtează drumul cu 400 kilometri.



Postarea de pe pagina de Facebook a ICCM 



#NuUităm


Pe 25 mai 1949, se aprobă de către Consiliul de Miniştri proiectul de realizare a canalului Dunăre-Marea Neagră. Noul șantier era folosit pentru reeducarea politicienilor, intelectualilor și a tuturor celor care se opuneau regimului comunist. La Cernavodă, prima colonie de pe Canal, şi-au pierdut viaţa între octombrie 1950 şi octombrie 1953 nu mai puţin de 200 de deţinuţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii