6 aprilie - Ziua Vitaminei C
6 aprilie - Ziua Vitaminei C
04 Apr, 2022 11:00
ZIUA de Constanta
1534
Marime text
Este benefică pentru sistemul imunitar, pentru sănătatea mintală, dar şi pentru piele. Vitamina C este denumirea sub care este cunoscut acidul ascorbic și se găseşte în numeroase alimente, vândută și ca supliment alimentar.
Este un nutrient esenţial care contribuie la producerea unor neurotransmiţători şi repară ţesuturi. Compusul a fost descoperit în 1912, iar după 16 ani a fost izolat, urmând ca apoi, în 1933, să devină prima vitamină produsă în mod chimic.
Cea mai cunoscută proprietate a vitaminei C este capacitatea sa a feri de răceli, însă are numeroase alte beneficii - reduce tensiunea arterială, contribuie la sănătatea pielii întrucât o protejează de deteriorările oxidative provocate de expunerea zilnică la poluare, căldură şi lumină.
Există numeroase modalităţi de a suplimenta aportul de vitamina C fără a opta pentru suplimente alimentare. Printre alimentele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina C se numără pepenele cantalup, sucurile de lămâie şi de fructe, kiwi, ananas, papaya, mango şi fructe de pădure cum ar fi merişoare, afine, zmeură, căpşuni, conopidă şi broccoli.
Astăzi, vitamina C este considerată unul dintre cei mai importanţi nutrienţi oferiţi de alimentaţie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii