Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 păcate mortale legate de cardurile de credit pe care nu ar trebui să le comiteți niciodată

ro

01 Aug, 2024 11:47 173 Marime text
Card de credit. Sursa foto: Unsplash

Un card de credit este un instrument pentru facilitarea tranzacțiilor fără numerar și pentru a te bucura de alte recompense pozitive ale utilizării acestuia. Cu toate acestea, utilizarea iresponsabilă a acestui instrument de plată poate fi dezastruoasă. Puteți aluneca în datorii inutile și vă puteți afecta semnificativ creditul.
Această postare aruncă lumină asupra celor opt păcate capitale ale cardurilor de credit pe care nu ar trebui să le comiteți niciodată dacă doriți să duceți o viață sănătoasă din punct de vedere financiar, chiar și atunci când aveți nevoie de credit instant. Continuați să citiți pentru a descoperi mai multe.

1. Luarea primului card oferit

Alegerea cardului greșit este punctul de plecare al acestor păcate de moarte. Dacă pornești de pe acest picior greșit, cel mai probabil vei alege un card care va fi mai mult o datorie pentru tine decât un avantaj. Evitați toate cardurile cu taxe anuale ridicate, chiar dacă au câteva oferte de cashback țipătoare, cu excepția cazului în care ați citit literele mici și ați determinat cât de mult va trebui să cheltuiți pentru a vă califica pentru aceste oferte. Dacă doriți un card de recompensă, alegeți unul fără date de expirare. În general, fiecare card pe care îl alegeți ar trebui să îndeplinească și să se potrivească nevoilor dvs. pentru a evita suportarea unor costuri inutile.

2. Solicitarea mai multor carduri

De asemenea, ar trebui să evitați să aplicați pentru mai multe carduri într-o perioadă scurtă, deoarece emitenții vor efectua o anchetă dură pentru a vă verifica raportul de credit. Prea multe căutări în raportul dvs. de credit pot afecta negativ scorul dvs. de credit, la care este atașat cardul dvs. de credit. Astfel, pierdeți puncte valoroase din scorul de credit care vă fac să păreți un debitor riscant.
Pentru a evita acest risc, ia-ți suficient timp pentru a cerceta cardurile și probabilitatea aprobării tale înainte de a depune cererile. Trebuie să spațiați toate cererile la cel puțin șase luni distanță.

3. Efectuarea plăților minime

Plata sumei minime este un alt păcat de moarte pe care nu ar trebui să îl comiți niciodată pe cardul tău. Această plată poate crește plățile tale pe card pe termen lung. Dacă nu poți plăti totul în fiecare lună, atunci plătește cât de mult poți peste minim.

4. Plata cu întârziere

Plata cu întârziere este un alt păcat care vă poate ucide scorul de credit, deoarece plățile pe card contribuie cu până la 35% la solvabilitatea dumneavoastră. Creditorii vă verifică istoricul plăților pentru a determina dacă sunteți responsabil cu plata datoriilor. Dacă observă că ați ratat sau întârziat plățile, riscați să aveți un scor de credit mai mic, ceea ce face ca băncile să vă considere un împrumutat riscant. Această percepție poate face ca un creditor să vă refuze un împrumut sau să vă împrumute cu o dobândă mai mare, deoarece se tem de riscul de neplată.
Dacă aveți dificultăți în a vă plăti facturile la timp, puteți să vă sunați creditorii și să le solicitați o prelungire. De asemenea, dacă sunteți uituc, luați în considerare posibilitatea de a configura plăți automate sau memento-uri.

5. Luarea de avansuri în numerar

Luarea de avansuri în numerar pe credit este un alt păcat fatal pe care trebuie să îl evitați dacă doriți să vă mențineți o viață sănătoasă din punct de vedere financiar. Aceste avansuri vă vor expune la rate ridicate ale dobânzii. Spre deosebire de creditul instant mediu, avansurile în numerar de pe cardul de credit acumulează dobândă de îndată ce le împrumutați și nu au perioade de grație.
De asemenea, este demn de remarcat faptul că dobânda pe care o plătiți pentru aceste „împrumuturi” este mai mare decât cea pe care emitentul v-o percepe pentru efectuarea achizițiilor obișnuite. Prin urmare, evitați această cale riscantă dacă nu doriți să suferiți dureri financiare inutile.

6. Maximizarea limitei dvs. de credit

De asemenea, ar trebui să evitați maximizarea limitei cardului dvs. de credit pentru a rămâne sănătos din punct de vedere financiar. Menținerea limitei de credit a cardului dvs. la un nivel scăzut este una dintre cele mai bune modalități de a vă ajuta să nu aveți datorii și să vă construiți un scor de credit puternic. În timp ce istoricul de rambursare reprezintă 35% din scorul dvs. de credit, rata de utilizare a creditului este la fel de importantă, deoarece reprezintă până la 30% din situația dvs. de credit. De aceea, acumularea unui sold apropiat de limita dvs. de credit poate descuraja cu ușurință creditorii care s-ar putea concentra mult pe creditul dvs. 

7. Anularea cardurilor

Plata cardului până la sold zero este o etapă bună de sărbătorit. Cu toate acestea, nu sărbătoriți această etapă prin închiderea contului respectiv. De ce? Închiderea acestui cont nu va aduce beneficii situației dvs. de credit. În plus, dacă este singurul dvs. card de credit, veți fi obligat să utilizați numerar, cecuri și carduri de debit pentru a face alte cumpărături.
În funcție de modul în care vă anulați cardul, anularea vă poate afecta negativ scorul de credit, ceea ce face mai dificilă obținerea de împrumuturi. Așadar, care este cea mai bună cale de ieșire din această situație? Cea mai bună modalitate este să păstrați contul activ, folosindu-l pentru a cumpăra unul sau două articole în fiecare lună. În acest fel, contul va arăta plăți active, ceea ce avantajează scorul dvs. general de credit.

8. Cheltuirea excesivă pentru a câștiga recompense

Ei bine, unele carduri de credit au programe de recompense tentante bazate pe cheltuielile tale. Aceste recompense sunt acolo pentru a atrage consumatorii cu diferite beneficii, cum ar fi mile pe care le pot răscumpăra pentru călătorii și cashback. Până în acest punct, totul sună bine atâta timp cât vă plătiți cardul la timp.
Cu toate acestea, unele dintre aceste recompense sunt tentante și s-ar putea să vă solicite să cheltuiți mai mult decât trebuie sau ar trebui să cheltuiți în mod normal. Această petrecere de cheltuieli pentru a câștiga puncte vă poate reduce economiile sau banii disponibili pe care i-ați fi folosit pentru a face alte lucruri importante.
Mai rău chiar, puteți ajunge să vă îndatorați în încercarea de a câștiga puncte și alte recompense. Prin urmare, vă recomandăm să vă respectați planul de cheltuieli și să achitați soldul, astfel încât recompensele să devină bonusul pentru care au fost concepute și nu capcane pentru datorii.

Lovitură de adio

Cardurile de credit sunt instrumente de plată valoroase pentru plățile convenabile fără numerar. Cu toate acestea, utilizarea lor abuzivă vă poate aduce în multe dificultăți financiare din cauza datoriilor. Trebuie să identificați și să evitați obiceiurile legate de cardurile de credit care vă pot duce la datorii.
Am selectat și discutat cele mai importante opt păcate capitale ale cardurilor de credit care vă pot arunca în datorii. Acum depinde de dvs. să evitați aceste păcate fatale ale cardurilor de credit, astfel încât să puteți trăi o viață fără probleme financiare și să profitați la maximum de cardurile dvs. de credit.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii