Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A cui este pensiunea din Dunăvățu de Jos, Tulcea, unde s-a înecat copilul de trei ani (DOCUMENTE)

ro

24 Jul, 2024 17:49 1754 Marime text
Piscina unde s-a produs tragedia!
  • Un copil de aproximativ 3 ani din Roman a murit, marți, 23 iulie, după ce s-a înecat în piscina unui hotel din Dunăvăț din județul Tulcea. 
  • Tragedia care a dus la decesul prin înec al copilului de trei ani a avut loc la Complexul Peștișorul și Pelicanul cu sediul pe strada Dunăreni  din satul Dunăvățu de Jos, comuna Murighiol, județul Tulcea.
  •  Complexul Peștișorul și Pelicanul sunt de fapt două pensiuni aflate aproape în același areal.
  • Operatorul economic care administrează pensiunile este socieatea Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos.
  • Pensiunea Pelicanul se află  pe str. Dunăreni 101 ca document justificativ proces verbal de recepție din 2018, Pensiunea Peștișorul este la adresa Dunăreni 107 A,  iar la numărul 103 este un imobil dobândit prin contractual de vânzare-cumpărare nr. 143/7.10.2021 locație unde conform google maps este Pensiunea Pescărușul
  • Pensiunea Pelicanul funcționa în 2019 fără autorizație de mediu 

Un copil de aproximativ 3 ani din Roman a murit, marți, 23 iulie, după ce s-a înecat în piscina unui hotel din Dunăvăț din județul Tulcea. Din primele informații alerta s-a dat în jurul orei 18.00. Imediat către locul intervenției s-au deplasat cadrele medicale de la Ambulanța Tulcea, dar și elicopterul SMURd de la Constanța. În momentul în care s-a ajuns la fața locului micuțul era în stop cardio respirator. Au fost efectuate manevrele de resuscitare dar din păcate micuțul a fost declarat decedat.

Tragedia care a dus la decesul prin înec al copilului de trei ani a avut loc la Complexul Peștișorul și Pelicanul cu sediul pe strada Dunăreni  din satul Dunăvățu de Jos, comuna Murighiol, județul Tulcea.

Piscina, complex Pestisorul-Pelicanul


Complexul Peștișorul și Pelicanul sunt de fapt două pensiuni aflate aproape în același areal. Operatorul economic care administrează pensiunile este socieatea Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos.

Pensiunea Pestisorul



Pensiunile Peștișoru și Pelicanul au clasificare de patru Margarete, au fost autorizate de către Ministerul Turismului  în 2017 respectiv 2019 și sunt deservite de un restaurantul comun Pelicanul de patru stele.

Pensiunea Pelicanul

 
Cum s-a produs tragedia!

Polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Tulcea  au fost sesizați prin apel SNUAU la ora 18:00 de o femeie de 33 ani  că un copil de 3 ani  a intrat în piscina pensiunii şi nu a mai ieşit la suprafata.

Polițiștii care au mers la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Minorul de 3 ani a intrat în apa nesupravegheat pentru o scurtă perioada. A fost scos din apă în stare de inconstiență.


Familia Baciu/Sursa Facebook

 
Despre societatea Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos

 
Familia Dima Daniela și Florin sunt asociații societății Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) strada Dunăreni 107 A, Dunăvățu de Jos. Dima Florin administrează afacerea de turism  și mai deține calitatea de asociat și administrator în firma Arabico SRL (1995) Tulcea .
 
Societatea desfășoară activități de Facilități de cazare pentru vacanțe la trei puncte de lucru aflate în Dunăvățu de Jos, strada Dunăreni la numerele 107A, 101 și 103.

Pensiunea Pelicanul se află  pe str. Dunăreni 101 ca document justificativ proces verbal de recepție din 2018, Pensiunea Peștișorul este la adresa Dunăreni 107 A,  iar la numărul 103 este un imobil dobândit prin contractual de vânzare-cumpărare nr. 143/7.10.2021 locație unde conform google maps este Pensiunea Pescărușul.


Sursa foto: site Complexul Pestisorul și Pelicanul

Societatea Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos  a declarat pentru exercițiul fiscal 2023 cifră de afaceri de aproximativ 656.918 euro, profit de 151.080 euro , datorii de 309.098 euro și 16 angajați. Societatea deține active imobilizante în valoare de 922.980 euro.

 
Pensiunea Pelicanul funcționa în 2019 fără autorizație de mediu 


În anul 2019 familia Dima Florin și Daniela a primit amendă de la Garda de Mediu pentru faptul că desfășura activități de turism fără autorizație de mediu.

Societatea Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos a contestat amenda stabilită prin proces verbal nr. GNM 14997/22.07.2019 la judecătoria Tulcea, dosar 5865/327/2019, și a solicitat înlocuirea amenzii stabilite cu avertismentul.

Garda de Mediu prin reprezentanți constatase faptul că în luna iulie 2019 societatea reprezentată de familia Dima Florin și Elena “ desfășura la pensiunea Pelicanul, ce-i aparține, activitate de hoteluri și alte facilități de cazare fără autorizație de mediu”.

Mai mult, instanța reține următoarele “ petenta (n.r. SC Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos) nu este la primul contact cu activitatea desfășurată în zona de turism din Delta Dunării. Aceasta funcționează cu activitate similară, cu pensiunea Peștișorul, la aceeași adresă, cu activitate autorizată de mediu încă din anul 2012. Pentru reclamantă activitatea vizată de procesul verbal contestat nu este nouă, nu s-a apucat pentru prima data de cazare turistică în vara anului 2019 pentru a putea pretinde o anumită inocență în pregătirea prealabilă dării în funcțiune. Reclamanta este nu numai în sens formal un profesionist, ci chiar în concret are atributele unei persoane care cunoaște bine și de mult timp domeniul în care funcționează”.

În final familia Dima reprezentanți ai societății SC Lumalex Voiaj Tour SRL (2012) Dunăvățu de Jos au pierdut procesul cu Garda de Mediu conform sentinței 1600/26.05.2021 judecătoria Tulcea.

 
Despre societatea Arabico SRL(1995) Tulcea


Dima Florin este asociat unic și administrator și desfășoară lucrări de tâmplărie și dulgherie. Societatea Arabico SRL(1995) are două puncte de lucru în  Isaccea și Tulcea la adresa Prel. Taberei nr. 28. Societatea Arabico SRL(1995) de trei ani a declarat pierderi financiare și cifre de afaceri în scădere.
 

 
Cum s-a construit pensiunea Peștișorul din Dunăvățu de Jos


Dima Florin domiciliat în Tulcea, în calitate de beneficiar, a depus în anul 2010 documentația tehnică pentru autorizație de construire pensiune și împrejmuire în Dunăvățu de Jos, comuna Murighiol, județul Tulcea. Amplasamentul investiției imobiliare se identifica F 12 intravilan, T 27, Cc 795, V 96, A 797, nr cadastral 110 și proiectant era societatea Miniproiect SRL Tulcea prin arhitect Tudorel Gheorghiu.

În secțiunea Documente puteți consulta sentința procesc cu Garda de mediu 1600/2019, Judecătoria Tulcea și
depunere proiect în 2010 construire pensiune Peștișorul.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.


Citește și:


UPDATE.Vacanță cu final tragic în județul Tulcea! Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina unui hotel din Dunăvăț
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii