Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dat în judecată ABADL Institutul Geoecomar îşi caută dreptatea în instanţă (document)

ro

03 Dec, 2014 00:00 2854 Marime text


Nemulţumit de rezultatul unei proceduri publice, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Geoecomar a acţionat în judecată Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.


Pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat, la 28 noiembrie, dosarul nr. 5557/2/2014, cu obiectul „litigiu privind achiziţiile publice“. „Este vorba despre licitaţia publică pentru atribuirea contractului «Servicii de elaborare a Studiului privind managementul integrat al zonei costiere, în cadrul Proiectului îmbunătăţirea managementului integrat al zonei costiere în regiunea Mării Negre». Contractul a fost atribuit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină «Grigore Antipa» Constanţa. Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Geoecomar a contestat atribuirea la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a respins însă contestaţia. Ulterior, Geoecomar a apelat la Curtea de Apel Bucureşti, care a declinat dosarul la Curtea de Apel Constanţa“, ne-a explicat Marieta Iorga, purtător de cuvânt al ABADL. Reamintim că Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ şi-a adjudecat, în luna septembrie, procedura lansată de Apele Române Dobrogea Litoral pentru elaborarea Studiului privind managementul integrat al zonei costiere. Valoarea contractului este de 458.000 de lei, cu peste 70.000 de lei mai puţin decât estimase ABADL. Institutul „Grigore Antipa“ va elabora studiul privind managementul integrat al zonei costiere, parte a proiectului „Îmbunătăţirea managementului integrat al zonei costiere în regiunea Mării Negre“. Proiectul are două componente majore: una comună, în cadrul căreia vor fi analizate aspecte-cheie ale managementului integrat al zonei costiere în toate regiunile în care este implementat proiectul, şi o aplicaţie-pilot axată pe România, în vederea analizării impactului factorilor geologici şi poluanţi.

Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor poate fi vizualizată pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii