Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua Lună plină în capricorn și zodile -21 iulie 2024, ora 13.17, ora României

ro

20 Jul, 2024 11:19 236 Marime text


“Asa ca putem zice plini de încredere: “Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?”:Evrei 13-5

A doua Lună Plină în Capricorn din 21 iulie 2024 are loc pe gradul 29:09 Capricorn, un grad anaretic ce reprezintă un punct puternic al zodiacului. Acest grad activat de luna plina în Capricorn poate aduce mult stres dar aduce și o multime de oportunități. Aceste oportunitati se simt adesea sortite sau destinate. Poate apărea și un sentiment generalizat de instabilitate și incertitudine, un sentiment ca nu putem continua asa cum am f?cut-o intotdeauna si senzatia ca ceva mare este pe cale să se schimbe intr-un mod ireversibil și drastic. Pot fi sfârșituri si noi inceputuri care vor fi simtite intens în acest moment, așa că ar trebui să fim conștienți de impactul pe care îl putem avea asupra altora, precum și de efectul pe care ceilalți îl pot avea asupra noastră.

In timpul unei luni pline, lumina Soarelui luminează în totalitate luna ce devine o lampa imensă cerească ce ne permite să vedem ceva care a fost ascuns vederii noastre. In aceasta perioada si pana la urmatoarea luna noua, avem ocazia sa vedem ceva ce nu puteam vedea inainte: ne putem vedea intr-o lumina noua si putem vedea  realitatea mai clar. Emoțiile sunt sporite, ceea ce este nerezolvat iese la suprafață pentru a fi eliberat și curățat.

Aceasta Lună plină in semnul de pamant al Capricornului aduce in atentia noastra dezechilibrele si temerile noastre legate de cariera, functii inalte, familie, parinti, camin, traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritati.  Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba astrala deschide o cale noua pentru recunoasterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce conteaza cu adevarat, pentru intelegerea “ unde suntem, cine suntem, si unde vrem sa mergem”,  pentru a urca pe munte, pentru evolutie. Se poate sa fim chemati sa renuntam la ceva, la cineva, iar asta aduce un nou capitol in viata noastra. Una dintre lectiile oferite de aceasta Luna Plina in Capricorn este despre acceptarea realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra.


O luna plina aduce tot timpul la iveala lucruri pe care trebuie sa le eliberam, iar Luna Plina in Capricorn tinde sa aduca in lumina poverile grele pe care ne incapatanam sa le caram si rezolvam singuri uitand de povata data de Isus:
“ Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.
Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.
Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara.”Matei 11:28-30

Acesta este adesea un moment excelent pentru a scapa de stres, pentru acceptarea unor situatii care nu mai pot fi schimbate ci doar acceptate iar acest lucru poate aduce pacea si linistea in noi. Indoielile si frica otravesc sufletul, mintea si corpul, imaginatia se dezlantuie, ceea ce provoaca dezastrul si boala.

Repetand cu tarie afirmatia “Arunc povara aceasta lui Christos dinlantrul meu si ma eliberez de ea”, viziunea se clarifica si trezeste un simtamant de usurare si, mai devreme sau mai tarziu, apare manifestarea binelui, fie in sanatate, munca, fericire sau avere.

Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Lunii Pline in Capricorn este dublat de Saturn retrograd în Pești -guvernatorul acestui moment cosmic. Saturn este Domnul Karmei iar miscarea aparent retrograda este un moment important cand ne intalnim cu datoriile karmice intr-un mod destul de intens. Acuma, trecutul devine un film in reluare dar incetinit, aratandu-ne unde ne-am abatut de la reguli, lege, moralitate, responsabilitati, unde am devenit extrem de critici si judecatori ai muncii celuilalt, unde ne-am facut rau singuri prin gandirea negativa, prin jignirea celuilalt, prin lupte fara un plan bine stabilit, prin haosul propagat .

Aceasta lunatie in conjunctie cu Pluto pe gradul 0:55 Varsator inseamna transformare si reinnoire. Aceasta este o oportunitate de a incepe din nou, de a crea o lume noua pentru noi. Niciodata nu este prea tarziu pentru a crea viata pe care ne-o dorim. Iar prezenta lui Pluto ofera promisiunea ca ceva nou va rasari din cenusa. Da, putem transforma lumea. Dar trebuie sa incepem intai cu noi.”Naste un om nou din tine” este o cerinta plutoniana. Poate ca trebuie sa acceptam ca unele lucruri nu vor fi niciodata asa cum ne dorim sa fie sau sa acceptam ca, daca nu ne schimbam, lucrurile nu se vor imbunatati. Trebuie sa intelegem ca viata noastra are un mare potential de transformare, regenerare, intinerire. Si dragostea si creativitatea din noi sunt cele care imblanzesc haosul. Asadar, sa lasam  tensiunea acestei lunatii sa lumineze puterea si iubirea nemarginita care traiesc in noi.

Aceasta Luna Plina este oportunitatea noastra de a rescrie urmatorul capitol, de a ne remodela visele si obiectivele care nu au functionat si de a intelege ca fiecare experienta ne face mai puternici. Nu exista cu adevarat cai gresite in aceasta viata, doar lectii care ne fac fiinte umane mai intelepte si mai bune.

Luna Plina se armonizeaza cu Neptun retrograd în Pești, aducand compasiune, blandete si vindecare in sufletele noastre. Iar Luna plina in Capricorn in trigon benefic cu Uranus in Taur si Marte in Gemeni ne ofera noi perspective.

Luna Plina in Capricorn este relevanta in special pentru cei nascuti cu planete in gradele tarzii ale semnelor Cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) și gradele timpurii ale semnelor Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator).

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Luna Plina este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna Plina aprinde lumina in casa X, o casa legata de cariera, prezenta publica, obiectivele si aspiratiile profesionale, reputatie. Se poate sa finalizati un proiect profesional, o cariera sau sa primiti o recunoastere mult asteptata sub influenta acestei lampi ceresti. De asemenea, puteti decide sa parasiti un loc de munca, Aceasta luna plina va poate pune in centrul atentiei pentru a primi recompense si laude, imbunatatindu-va astfel pozitia publica si reputatia. Luna plina in casa a 10-a este o pozitie puternica care poate aduce redirectionari in viata voastra. Fiti mandri de realizarile voastre, in special de provoc?rile pe care le-ati depasit in privat si de bataliile interne pe care le-ati dus pentru a ajunge in varful pe care altii nu l-au vazut. Unele provocari pot veni prin familia voastra.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Plina aprinde lumina in casa IX, si va aduce descoperiri spirituale bruste care va vor oferi o viziune mai clara asupra viitorului vostru. Poate aduce si o perioada de ajustari mentale profunde; acest lucru ar putea fi provocat de finalizarea unui curs de studiu sau intoarcerea dintr-o calatorie lunga. Acest lucru va va aprofunda intelegerea despre voi insiva si despre lumea din jurul vostru . O conversatie importanta ar putea ajunge la un punct de cotitura si informatiile care sunt dezvaluite se pot simti transformatoare. O calatorie poate fi, de asemenea, inspirata si schimbatoare de ritm de viata. Aceasta lunatie promite o reimprospatare pentru busola voastra interioara, ghidandu-va catre experiente care lumineaza noi perspective si va hranesc sufletul. Unele provocari pot veni intr-o excursie, prin rude sau prin mintea voastra.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna plina activeaza cea de-a opta casa a resurselor comune, afaceri, vulnerabilitati, planuri ascunse. Practic, s-ar putea sa ajungeti  la un punct de cotitura in finatele voastre. Aceasta luna plina va invita sa procesati pierderile in mod onest si temeinic; acordati-va timp si spatiu pentru a va vindeca si a gasi modalitati sanatoase de a face fata experientelor voastree  dificile. Probabil ca veti ajunge la sfarsitul unui acord contractual – cum ar fi un contract de munc? – sau un parteneriat intim in acest moment. Aceasta lunatie poate aduce si recompense materiale si financiare bruste. Puteti deveni mai constienti de aspectele ascunse ale vietii voastre, puteti observa mai usor unde va sabotati singuri, problemele care implica bani, putere, control, secrete, sunt in lumina acuma.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Luna Plina aprinde lumina in casa VII, o casa a casatoriei, sot, parteneri de afaceri, rivali, dusmani, concurenti. Aceasta lunatie poate marca un moment culminant pentru orice eforturi de colaborare la care ati lucrat sau va poate aduce oportunitati noi, transformatoare. Ar putea duce lucrurile la urmatorul nivel in relatia voastra, cum ar fi casatoria sau asumarea mai multor responsabilitati comune. Sau ati putea atinge un obiectiv comun cu un partener de afaceri sau cel mai bun prieten, determinandu-va sa incheiati un capitol si sa incepeti unul nou. Daca aveti concurenti sau inamici cunoscuti, rivalitatea poate ajunge la un moment favorabil, in care veti depasi in sfarsit provocarile si veti pune capat opozitiei.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Luna Plina aprinde lumina in casa VI a obiceiurilor zilnice, a rutinei, a responsabilitatilor si bunastarii voastre. Daca sperati sa va parsiti locul de munca sau sa incepeti o noua afacere, aceasta luna plina este un moment grozav pentru a face saltul. Asteptati-va ca atentia voastra sa fie indreptata si catre problemele de sanatate, determinandu-va sa faceti schimbari in stilul de viata si dieta in aceasta perioada. S-ar putea sa ajungeti la un punct de cotitura intr-un proiect major sau poate ca incheiati un ciclu de asumare a unor responsabilitati suplimentare. Mentinerea limitelor si protejarea timpului liber va fi cheia pentru a va hrani bunastarea fizica, mentala si emotionala.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Luna Plina aprinde lumina in casa V, o casa legata de iubire, creativitate, copii, petrecere a timpului liber si hobby-uri. Munca voastra grea va da roade, facandu-va sa va simtiti mai usori si mai fericiti. Asteptati-va la finaluri emotionale care ar putea sa va desparta de un partener romantic sau sa deveniti seriosi cu el – trecand la o relatie sau o logodna oficiala. Aceasta luna plina va incurajeaza sa petreceti timp cu copiii voastri. Relatiile voastre romantice ar putea trece printr-o perioada de transformare. De asemenea, ar putea fi nevoie sa renuntati la orice tipare toxice pe care le-ati ignorat in prieteniile voastre.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Luna Plina aprinde lumina in casa IV, o casa a familiei, parinti, viata privata, camin. S-ar putea sa va confruntati cu lupte pentru putere sau sa simtiti ca va confruntati cu o decizie provocatoare in ceea ce priveste situatia voastra de viata, un membru al familiei sau cineva din viata voastra personala. Veti avea tendinta de a va concentra mai mult pe afacerile si relatiile de familie si personale, in special cu cei dragi. In aceste relatii veti da dovada de mai multa empatie si intelegere. O problema de casa, de familie sau de proprietate va poate atrage toata atentia in acest moment. Casa, familia voastra, cariera voastra, imaginea voastra profesionala, sunt cantarite si rasplatite acuma. Luati decizii practice, nu va lasati condusi de emotii, razbunari, mandrie. Priviti problemele pe termen lung si apoi luati decizii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Plina aprinde lumina in casa III iar temele legate de rude, frati, surori, comunicare, studii, calatorii scurte, activitati comerciale, au tendinta de a iesi in evidenta. Aceasta luna plina este momentul perfect pentru a cauta o intelegere cu rudele sau vecinii vostri daca ati experimentat o perioada dificila. Luna plina poate declansa, de asemenea, un apogeu in studiile voastre, in activitatile voastre intelectuale. Puteti primi o veste importanta sau un raspuns mult asteptat. “Esti ceea ce gandesti” va spune aceasta luna plina si in acelasi timp va indeamna sa va folositi de magia cuvantului bun pentru a aduce prosperitate in viata voastra.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Plina aprinde lumina in casa II iar temele legate de bani, bunuri personale, auto-valoare, salariu, incapatanare, rigiditate in actiuni, au tendinta de a iesi in evidenta. Este posibil sa existe o schimbare a finantelor voastre si a modului in care va intretineti– fie asumandu-va prea multa munca, fie parasind un loc de munca, Aceste schimari va pot face sa va concentrati prea mult pe ceea ce nu aveti decat pe ceea ce aveti. Acesta este un moment excelent pentru a reflecta asupra talentelor si aptitudinilor tale si asupra modului in care acestea pot fi folosite pentru a va creste stabilitatea financiara. Asigurati-va ca nu va asumari riscuri inutile sau ca nu sunte?i prea impulsivi in ceea ce priveste deciziile financiare. Echilibrati-va optimismul cu caracterul practic,

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna Plina aprinde lumina chiar pe voi, in casa I, o casa ce scrie despre imaginea voastra, cum sunteti vazuti de ceilalti, identitatea voastra, aspectul vostru, planuri personale. Acesta este momentul sa faceti un pas inapoi si sa reflectati la cine sunteti si ce vreti sa obtineti in urmatoarele sase luni. Este posibil sa simtiti un val de incredere si motivatie pentru a va urmari obiectivele si visele cu o noua vigoare. Sunteti in atentia cerului iar magia lunara se revarsa pentru voi. Aceasta lunatie poate fi cu adevarat iluminatoare pentru voi. Puteti deveni mai constienti de sinele vostru, va puteti vedea intr-o lumina noua, dar mai mult decat atat, puteti vedea ce trebuie sa faceti in continuare. Aceasta luna plina va ajuta sa va vedeti mai clar pe voi, actiunile voastre, directia vietii voastre. Vedeti exact ce functioneaza si ce nu, astfel incat sa puteti curata ceea ce este inutil pentru a face loc schimbarilor.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Plina aprinde lumina in casa XII a sanatatii mentale si poate aduce sfarsituri dramatice in subconstientul vostru, permitandu-va sa renuntati  la amintirile dureroase sau ranchiunile fata de tradarile trecute care au circulat in mintea voastra. Aceasta luna plina este momentul perfect pentru a va concentra asupra bunastarii voastre mentale, In timp ce aceasta lunatie practica poate aduce un sentiment de inchidere a unei probleme sau situatii de lunga durata, in special care implica traseul in cariera, o relatie sau obiectivele pe termen lung, trebuie sa va faceti timp sa va vindecati si sa va iertati pe voi si pe cei din preajma voastra. Sunteti incurajati sa eliberati orice bagaj emotional pe care il purtati pentru a face loc pentru ceva nou. Luati in considerare practici precum meditatia, credinta, care promoveaza linistea mintii si descoperirea de sine. Urmati-va inuitia-vocea sfanta din voi.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Plina aprinde lumina in casa XI iar temele legate de prieteni, echipe, cluburi, asociatii profesionale, activitati de grup, internet, comportament imprevizibil, au tendinta de a iesi in evidenta. Aceasta luna plina ar putea provoca schimbari in cercul vostru social, cum ar fi despartirea de prieteni, conectarea cu oameni noi prin intermediul retelelor sociale si parasirea unei organizatii sau a unui grup cu care nu mai simtiti o legatura. Este, de asemenea, un moment minunat pentru a va exprima recunostin?a pentru tot ce aveti. Un obiectiv pe care vi-l stabiliti se poate manifesta si datorita ajutorului unei persoane influente. De asemenea, puteti obtine recompense pentru realizarile anterioare. Provocarile acestui moment astral vin si prin munca, complicatii la locul de munca, sanatate.

 

Adriana Tudosa


Articol și foto preluate de pe adriana-astro.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii