A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
16 Apr, 2024 16:58
ZIUA de Constanta
607
Marime text
Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, care va cuprinde date precum numărul arsurilor înregistrate la copii şi adulţi, locurile unde sunt tratate şi etiologia acestora, a declarat prof. dr. Dan Mircea Enescu, reprezentant al acestei clinici.
Dan Mircea Enescu a spus, marţi, cu prilejul unei conferinţe de presă, că în Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi vor fi înregistraţi pacienţii cu arsuri grave, astfel încât medicii de specialitate să aibă acces la dosarul şi istoricul acestora.
El a atras atenţia că este nevoie de aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru implementarea Registrului Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
Totodată, el a atras atenţia că este nevoie de aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru implementarea Registrului Naţional Unic al Pacienţilor Arşi şi că sunt prea puţine locuri la nivel naţional pentru tratarea persoanelor arse. În altă ordine de idei, Dan Mircea Enescu a anunţat că se lucrează la o nouă bancă de piele care trebuie să fie naţională sau regională. Potrivit lui Dan Mircea Enescu, ar fi de ajuns o bancă de ţesuturi, care să aibă piele în componenţa sa, scrie Agerpres.ro.
Pe de altă parte, el a anunţat că a coordonat o campanie de conştientizare privind arsurile la copii, care a fost derulată de Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu".
Dan Mircea Enescu a punctat că, anual, în România, peste 10.000 de copii suferă arsuri care necesită asistenţă medicală de urgenţă, potrivit estimărilor medicilor de la această clinică. De asemenea, el a menţionat că aproximativ 100 de copii şi tineri ajung în fiecare an în situaţii critice, care necesită luni sau chiar ani de internare, pentru tratament şi recuperare.
El a spus că în cadrul campaniei au fost create şi distribuite materiale precum broşuri, flyere, o carte de benzi desenate educative, o revistă pentru adolescenţi, poveşti audio, un documentar, precum şi tutoriale video de prim-ajutor pentru a-i ajuta pe părinţi să îşi protejeze copiii de arsuri sau să intervină în eventualitatea unei arsuri şi că acestea pot fi consultate şi descărcate gratuit de pe site-ul oficial al campaniei, www.stop-arsuri.ro. De asemenea, Dan Mircea Enescu a menţionat că vor fi trimise cărţi unui număr de 3.000 de medici de familie şi că o campanie se derulează şi pe reţelele de socializare.
Dan Mircea Enescu a anunţat că peste 700 de familii defavorizate au beneficiat gratuit de truse de prim ajutor
Dan Mircea Enescu a anunţat că peste 700 de familii defavorizate au beneficiat gratuit de truse de prim ajutor în caz de arsură şi de instruire din partea personalului medical cu privire la acordarea primului ajutor, iar peste 100 de copii cu arsuri grave au primit gratuit echipamente compresive, unguente şi tratament pentru reducerea cicatricilor.
El a afirmat că în 20 de localităţi din mediul rural s-au desfăşurat activităţi de prevenţie, că au fost susţinute cursuri de prim ajutor în şcoli din ţară, iar 3.000 de medici de familie din zone cu acces redus la instruire au fost informaţi privind abordarea corectă a arsurilor.
Citește și:
Câte paturi de mari arşi sunt în spitalele din România. Anunțul ministrului Sănătății
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii