Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:26 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA A încercat să mituiască polițiștii rutieri, dar s-a trezit trimis în judecată

ro

09 Nov, 2023 14:48 1099 Marime text

Sursa foto: Facebook


 
  • Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus în data de 02.11.2023 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane în vârstă de 29 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
La data de 10.09.2023, doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliția Municipiului Mediaș, Biroul Rutier și Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevră de depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi care se deplasa cu o viteză de 112 km/h în localitate, fapte ce impuneau dispunerea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce, potrivit unui comunicat al DGA.
 

„Spre a nu fi antrenată răspunderea contravenţională, conducătorul autoturismului a remis agenţilor de poliţie suma de 200 de euro pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale pentru faptele constatate”, afirmă sursa citată.


Din nefericire pentru șoferul implicat, momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

„Cei doi agenţi de poliţie au respins primirea sumei de bani şi au sesizat fapta la DGA- Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, iar lucrătorii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului, au procedat la constatarea in flagrant a infracţiunii de dare de mită”, se mai arată în comunicat.


Ulterior, agenţii de poliţie au procedat la testarea şoferului cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta consumase băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, conchide sursa.

Citește și
Polițiști condamnați pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii