Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia editie a competitiei „Copiii si Marea"

ro

02 Nov, 2009 03:12 1158 Marime text
Centrul Cultural „Euxin" din Mangalia a găzduit festivitatea de premiere a lucrărilor participante la concursul internaţional COPIII ŞI MAREA, ediţia a III-a. O parte din lucrări vor fi expuse vizitatorilor în foaierul instituţiei amintite, pentru perioada 1 - 7 noiembrie 2009. Evenimentul a fost dedicat Zilei Internaţionale a Mării Negre (31 octombrie).

Au intrat în competiţie aproximativ 1.000 de desene, realizate de copii şi tineri (de la vârsta de grădiniţă până la clasa a X-a), 247 creaţii literare şi aproximativ 300 de fotografii de la unităţi de învăţământ din 29 de judeţe din ţară, precum şi din străinătate: Moldova, Portugalia, Italia, Martinica (Marea Caraibelor), Turcia. Jurizarea a fost asigurată de către inspectoriai ISJ Constanţa, reprezentanţi ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii", ai Primăriei Municipiului Mangalia şi Muzeului „Callatis" din localitate şi profesori de specialitate ai Liceului Callatis.

Noutatea acestei ediţii a constat în lansarea a două noi secţiuni în concurs: secţiunea de creaţie literară (în limba română, dar şi în limba franceză) şi secţiunea de fotografie.

Coordonatorii proiectului, învăţător Rodica Codău şi profesor Ghiulserin Sali, au declarat că toate lucrările sunt tot mai bune an de an şi, din această cauză, jurizarea devine tot mai dificilă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre a răsplăti munca unor copii. Totuşi, s-au remarcat în mod deosebit lucrările de artă plastică ale copiilor din Albeştii de Argeş. Tinerii au redat frumuseţea peisajului marin, dar şi dorinţa de a păstra marea curată. Proiectul a fost selectat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în CAEN 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii