Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia zi de desfășurare a festivalului UNTOLD ediția 2024 a fost una fără evenimente negative

ro

11 Aug, 2024 11:34 238 Marime text

 
  • Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.
 
Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță, transmite un comunicat din partea Jandarmeriei Mobile Cluj.
 
Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.
 
În acest sens, obiectivul de prevenire a fost atins și nu s-au înregistrat incidente grave.
 
Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 1540 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.
 
Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 920 de persoane.
 
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat eficient, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.
 
Astfel, jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni au aplicat un total de 113 sancțiuni contravenționale (în valoare totală de 69.190 de lei).
 
Dintre acestea exemplificăm:
 
- 57 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier (26 de avertismente și 31 de amenzi în valoare de 31.940 de lei);
-17 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 5 avertismente și 12 amenzi în valoare de 8.150 de lei (1 amendă pentru interpretarea unei piese folosind un limbaj licențios);
-7 sancțiuni contravenționale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor (constând în 5 avertismente și 2 amenzi în valoare de 600 de lei);
- 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (12 avertismente și 1 amendă în valoare de 2.500 de lei);
- 2 sancțiuni contravenționale privind apărarea împotriva incendiilor (1 avertisment și 1 amendă în valoare de 10.000 de lei);
-⁠ 9 sancțiuni contravenționale pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun (1 avertisment și 8 amenzi în valoare de 4.000 de lei).
 
Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat următoarele acțiuni:
 
- 61 de persoane au fost testate cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, din care 3 pozitive;
- 1053 de persoane testate cu aparatul etilotest/etilometru, din care 12 pozitive;
-  au fost reținute/retrase 20 permise de conducere (12 pentru consum de alcool, 3 situații de posibil consum de droguri la volan - recoltare probe biologice și 5 pentru alte fapte);
- 634 de persoane au fost verificate în aplicația e-DAC.
 
În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, 29 de persoane au fost identificate având asupra lor substanțe susceptibile a fi interzise la deținere, dispunându-se măsurile legale în acest sens.
 
Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe alte zone pretabile pentru săvârșirea de fapte antisociale.
 
O atenție deosebită a fost acordată asigurării asistenței medicale de urgență și acordării primului ajutor calificat. Astfel, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și cele ale UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:
 
-  66 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.); 
- ⁠ ⁠alte 261 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).
 
Pentru 8 persoane au fost necesare investigații suplimentare, fiind transportate la spital.
 

„Recomandăm cetățenilor să ne solicite oricând sprijinul cu încredere, Structurile Ministerului Afacerilor Interne fiind în permanență la datorie!
 
Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Untold 2024: Peste 110.000 de fani s-au bucurat de magia Untold în a doua zi de festival. Show unic Lenny Kravitz
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii