Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:56 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Navală, „Mircea cel Bătrân” pune la bătaie peste 400.000 de lei pentru achiziția unor echipamente VR (DOCUMENT)

ro

03 Jul, 2024 17:00 743 Marime text


Ministerul Apărării Naționale a publicat pe 02 iulie 2024 un anunț de participare la licitația publică pentru achiziția unor echipamente proiect PSCD – Cercetări privind utilizarea tehnologiilor VR (realitate virtuală) în procesul de predare-învățare.
 
Potrivit site-ului licitatiapublica.ro, beneficiarul este Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.
 
Suma alocată pentru achiziția echipamentelor se ridică la 426.890,76 lei, banii acoperind costurile următoarelor echipamente:
  • Lot 1 - Stație grafică VR – valoare estimată – 80.168,06 RON;
  • Lot 2 - Monitor 32” – valoare estimată – 19.159,66 RON;
  • Lot 3 - Cască VR – valoare estimată – 10.924,38 RON;
  • Lot 4 - Softuri – valoare estimată – 316.638,66 RON.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 05.08.2024, ora 15:00 pentru toate loturile.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, persoanele cu funcții de decizie în procedurile de achiziție sunt:
  • Toma Alecu – Comandant;
  • Moise Gabriel - Locțiitor al Comandantului;
  • Burlacu Ciprian-contabil șef;
  • Burlacu Paul – Prorector;
  • Ivanov Georgiana-consilier juridic;
  • Schipor Constantin- șef al achizițiilor;
  • Ivan Florina- referent de specialitate;
  • Coșofreț Gabriela-referent de specialitate;
  • Postolache Florin - lector universitar;
  • Buzoianu Florentina-referent de specialitate;
  • Carabet Violeta-referent de specialitate;
  • Ion Valentin- Subofițer achiziții;
 
Potrivit anunțului publicat de Ministerul Apărării Naționale, operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului de achiziție publică. Cerința se aplică inclusiv pentru subcontractanți și/sau terți susținători care completează informațiile aferente situației lor la nivelul unui DUAE distinct.
 
Ca modalitate de îndeplinire, beneficiarul solicită completarea DUAE de către toți operatorii economici participanți la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică - informații referitoare la îndeplinirea cerințelor privind capacitatea de exercitare a activității profesionale. Documentul justificativ care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv certificatul constatator emis de ONRC, sau în cazul ofertanților persoanelor juridice/fizice străine, documentele echivalente emise în țara de rezidență, traduse în limba română, urmează să fie prezentate, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertanții clasați pe primul loc în clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.
Ofertele depuse de catre operatorii economici au obligativitatea de a fi insotite de formularul DUAE, sub sanctiunea respingerii acesteia din urma ca inacceptabila conform art.137 alin.(2) lit.b) din H.G. 395/2016.
 

Astfel, potrivit cerințelor MApN, următoarele documente justificative care probează îndeplinirea cerinței vor fi prezentate doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor:

- certificat valabil la momentul prezentării, emis de un organism de certificare acreditat care să ateste respectarea de către operatorul economic a standardului SR EN ISO 9001 sau echivalent sau alte probe sau dovezi care confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calității (pentru cazurile specifice prevăzute de lege).

Beneficiarul a subliniat că nu vor fi acceptați ofertanți în curs de certificare, însă pot fi admiși ofertanții care prezintă documente din care să reiasă că auditul de certificare a fost finalizat urmând sa primească certificarea propriu-zisă. Dacă operatorul economic invocă asociați sau în cazul depunerii unei oferte comune, cerința va fi îndeplinită individual de fiecare membru al asocierii pentru partea din contract pe care o realizează. Documentul trebuie să fie valabil la data prezentării.
 
În secțiunea Documente pot fi consultate în integralitate caietul de sarcini, fișa de date, formularul de propunere tehnică, modelul de cerere DUAE precum și modelul de contract.

Citește și:

Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța angajează referent de specialitate. Cine poate participa la concurs
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii