Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal Constanța O femeie a murit după ce a fost prinsă sub un autobuz. IPJ Constanța, precizări de ultim moment (VIDEO)

ro

04 Aug, 2024 14:34 657 Marime text
Imagine de la eveniment: foto: ZIUA de Constanța Un accident mortal a avut loc azi, 04 august 2024, la Constanța, pe bulevardul Ferdinand.  

O femeie a decedat în urma impactului, după ce a traversat printr-un loc nepermis, strada. 

Șoferul autobuzului implicat în eveniment a fost testat cu drug testul, iar testul a fost pozitiv. 

Potrivit rezultatelor, a fost depistat pozitiv la consumul de droguri. Urmează să i se recolteze probe biologice din sânge. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.- transmite IPJ Constanța. 

IPJ Constanța vine cu noi precizări unde menționează că în cazul aparatelor drugtest model Drugtest Drager 5000, mijloace tehnice din dotarea poliției, producătorul menționează faptul că „sistemul de măsurare este destinat identificării simultane, calitative, a substanțelor sau claselor de substanțe din saliva umană, în scopuri de diagnosticare (diagnosticare in-vitro) sau în aplicații de medicină legală. 

Sistemul de testare Drug Test Drager 5000 este un procedeu de măsurare calitativă pentru identificarea substanțelor căutate sau ale metaboliților lor în probă deasupra unei valori limită a concentrației (Cut-off) și de aceea furnizează numai un rezultat analitic preliminar (Procedeu de screening). 


Oficial de la IPJ Constanța 

Având în vedere accidentul rutier care a avut loc, în această dimineață, pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

Testele rapide utilizate de către Poliția Română sunt teste rapide de screening sau de orientare și nu sunt teste de diagnostic sau de certitudine, așa cum sunt analizele efectuate în cadrul INML sau IML, iar, în cazul unui rezultat pozitiv, în mod obligatoriu acesta trebuie confirmat și prin alte metode de investigație.

În acelasi sens, în cazul aparatelor drugtest model Drugtest Drager 5000, mijloace tehnice din dotarea poliției, producătorul menționează faptul că „sistemul de măsurare este destinat identificării simultane, calitative, a substanțelor sau claselor de substanțe din saliva umană, în scopuri de diagnosticare (diagnosticare in-vitro) sau în aplicații de medicină legală. 

Sistemul de testare Drug Test Drager 5000 este un procedeu de măsurare calitativă pentru identificarea substanțelor căutate sau ale metaboliților lor în probă deasupra unei valori limită a concentrației (Cut-off) și de aceea furnizează numai un rezultat analitic preliminar (Procedeu de screening). 

Pentru a obține un rezultat analitic confirmat, trebuie utilizată încă o altă metodă specifică în laboratoarele instituțiilor sanitare autorizate.

Tocmai de aceea, în cazul accidentelor cu victimă, pe lângă testarea cu aparatele din dotare, ce se realizează ori de câte ori starea persoanei implicate în accident o permite, sunt recoltate probe biologice.

Astfel, se stabilește cu exactitate prezența alcoolului sau substanțelor interzise în corpul participantului la trafic, printr-un procedeu ce reprezintă probă în cadrul procesului penal.


Citește și:

Accident mortal în Constanța. Șoferul autobuzului implicat, test pozitiv pentru droguri (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii