Accident mortal la Midia Marine Terminal SRL. Cine controlează societatea
Accident mortal la Midia Marine Terminal SRL. Cine controlează societatea
15 Jan, 2023 15:02
ZIUA de Constanta
4559
Marime text
Tristețe imensă la Năvodari! Un accident mortal la Midia Marine Terminal s-a produs ieri, 14 ianaurie.
Accidentul de munca a avut loc aseară, la 21,15, in momentul manevrelor de încărcare cu produse petroliere a unei garnituri de vagoane. ITM investighează cazul pentru a afla împrejurările în care s-a produs tragcul eveniment. Tânărul decedat era incărcător-descărcător la acest operator.
Este vorba de un tânăr care ar fi urmat să împlinească în februarie vârsta de 20 de ani.
Oficial de la Midia Marine Terminal
În cursul serii de sâmbătă, 14 ianuarie, un angajat al companiei Midia Marine Terminal, care activa în zona rampelor automate de încărcare, a fost găsit de colegii săi în stare de inconștiență. Imediat au fost alertate autoritățile, care, ajunse la fața locului, au constatat decesul.
O anchetă a fost deschisă de organele de cercetare abilitate, în urma căreia vor fi stabilite exact circumstanțele producerii decesului. Midia Marine Terminal, angajatorul colegului decedat, oferă tot suportul necesar autorităților, în cadrul anchetei demarate.
Gândurile întregului Grup KMG International merg către cei apropiați colegului decedat. Condoleanțe familiei îndurerate!
Midia Marine Terminal SRL
Firma este funcțională din anul 2007, conform Registrului Comerțului și are sediul social la Năvodari, Portul Midia Danele 1-4, județul Constanța. Activitatea principală, comform cod CAEN este „Manipulări”. Asociați în firmă sunt KMG International NV, cu o cotă parte de 99,45%, cu sediul în Olanda, Amsterdam și Kazmunaygas Trading AG; firmă cu sediul în Lugano, Elveția, cu o cotă parte de 0,55%. Împuterniciți sunt Claudiu Mihai Contanu – președinte CA, Sorin Neculae – membru CA, Ioan Taus – membru CA, Adrian Tohănean – director economic. Auditor este Ernst & Young Assurance Services SRL, până în anul 2025.
Firma are mai multe puncte de lucru:
- Punct de lucru în Năvodari, Port Midia, Danele 1-4
- Punct de lucru în Năvodari, Port Midia, Dana 9
- Punct de lucru – Rafinăria Vega, județul Prahova
În anul 2021, firma a raportat un profit de 3.800.600 lei, la 233 de salariați, cu o cifră de afaceri de 71.910.177 lei.
Istoric firmă
La data de 27 februarie 2007, s-a dispus înființarea firmei Midia Marine Terminal SRL, cu fondator Vector Energy AG și administratori Budac Septimiu Lucian, Pfaffhauser Werner și Dumitrașcu Tudorel. La vremea respectivă, sediul social Midia Marine Terminal era pe DJ 226, km. 23, pavilion administrativ, Năvodari.
Conform Monitorului Oficial al României, în anul 2008, asociatul unic al Midia Marine Terminal SRL de la vremea respectivă, mai exact Vector Energy AG, cu sediul în Elveția, prin Ian Forsyth și Werner Pfaffhauser, au decis deschiderea unui nou punct de lucru în Dana 9 a Portului Midia. În același an, prin același monitor, se înființează și punctul de lucru în Danele 1-4 ale portului Midia. Directorul general de la momentul respectiv, Tudorel Dumitrașcu, a depus formalitățile legale.
În anul 2009, asociatul unic Vector Energy AG, prin Murat Jumadillayev – director general și Werner Pfaffhauser – director financiar, a revocat din funcția de administrator și președinte CA pe Ian Charles Forsyth. Totodată, sunt revocați din calitatea de administratori și Ștefan Eta și Werner Pfaffhauser. În locu lor au fost numiți astfel: Ioan Taus – administrator și președinte CA, Arman Kairdenov – administrator și Alibek Zhilbayev – administrator.
La şedinţa din data de 30 noiembrie 2009 a adunării generale extraordinare a asociaţilor Midia Marine Terminal SRL au participat Vector Energy AG și The Rompetrol Group NV – firmă din Olanda, reprezentată de Sadoukhas Meraliyev. S-a aprobat atunci majorarea capitalului social al societăţii cu 20.000.000 de dolari SUA, echivalentul a 57.382.000 RON la cursul de referinţă al BNR valabil pentru data de 30 noiembrie 2009. Societatea emite un număr de 5.738.200 de părţi sociale noi, indivizibile nominative şi egale, fiecare parte socială având o valoare nominală de 10 lei, numerotate de la 188.881 la 5.927.080 inclusiv, care se atribuie în integralitate către noul asociat cooptat în societate, şi anume The Rompetrol Group N.V.
Astfel, în urma cooptării The Romepetrol Group N.V. devine asociat majoritar – cu 96%, iar Vector Energy AG rămâne cu 4%.
Ulterior, este revocat din funcția de administrator al societății Alibek Zhilbayev și este numit Murat Kumadillayev, pentru o perioadă de 4 ani.
Pe 15 noiembrie 2010, se decide mutarea sediului social în Portul Midia Danele 1-4, Clădire Grup Social, unde este și în prezent. Totodată, în 2010 se decide majorarea, din nou a capitalului social, iar în urma acestuia, The Rompetrol Group N.V. va deține 99,45% din capitalul social, iar Vector Energy AG rămâne cu 0,55%.
În octombrie 2011, se decide înlocuirea lui Ioan Taus cu Arman Kairdenov pentru calitatea de președinte al Consiliului de Administrație. Taus rămâne, în schimb, administrator simplu.
Ulterior, în anul 2013, se decide revocarea lui Murat Jumadillayev din funcția de administrator, se ia act de demisia lui Arman Kairdenov, iar administrator și președinte CA devine Claudiu Mihai Contanu.
În anul 2014, societatea era controlată de Kmg International N.V. (până în luna martie 2014 cu denumirea The Rompetrol Group N.V) și KazMunayGas Trading A.G, firma din Elveția, reprezentată legal de Yerlan Akkenzhenov.
De-a lungul anilor, au existat mai multe rotiri în fruntea consiliului de administrație al firmei, dar nu au mai existat modificări importante. Cea mai recentă decizie luată, conform MoF nr. 5141 din data de 12 decembrie 2022, se referă la aprobarea renumirii Ernst&Young Assurance Services SRL în calitate de auditor.
Alte firme din grupul KMG
Conform confidas.ro, Adrian Tohănean apare și în companiile Rompetrol Financial Group SRL, Rominserv SRL, Rom Oil SA, Byron Shipping SRL, Rompetrol Gas SRL și Rompetrol Logistics SRL, unde deține calitatea de administrator sau director.
Claudiu Mihai Contanu apare ca administrator în Rom Oil SA, Rompetrol Gas SRL și Rompetrol Downstream SRL.
Ioan Taus apare ca asociat la Petrion Servicii Maritime SRL, iar Neculae Sorin este administrator la Uzina Termoelectrică Midia SA și director la Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA.
Rompetrol Downstream SRL are o cifră de afaceri de peste 12,2 miliarde de lei, cu un profit de peste 92 milioane lei și 453 de salariați. Este fondată în 2000, are sediul în București, fiind controlată de Rompetrol Rafinare SA – 99,99%, KMG International NV și Oilfield Exporation Business Solutions SA.
Rompetrol Rafinare SA este pe o pierdere de peste 450 milioane lei, conform raportării pe 2021, cu 1.061 de salariați și o cifră de afaceri de 12,1 miliarde lei. Are sediul la Năvodari, fiind înființată în anul 1991. Acționari sunt KMG International NV – 48,11%, Statul Român prin Ministerul Energiei – 44,69% și Listă acționari – 7,19%.
Firma cu o cifră de afaceri impresionantă este SC Rompetrol Gas SRL. Potrivit Recom, a fost înființată în anul 2006, are adresa sediului social în municipiul București, este în stare de funcționare, iar activitatea principală a firmei este „Comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate“. Societatea este fără contracte de achiziții publice.
Conform sursei citate, în 2021 Rompetrol Gas SRL a avut o cifră de afaceri netă de 829.198.283 lei, un profit net de 7.679.514 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 96. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri netă de 612.607.227 lei, un profit net de 15.516.539 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 98.
Asociat unic persoană juridică este SC Rompetrol Logistics SRL, cu sediul social la Ploiești, în județul Prahova, număr de părţi sociale – 2.696.952, cota de participare la beneficii şi pierderi - 100% / 100%.
Rompetrol Logistics SRL are doar 4 salariați, o cifră de afaceri de jumătate de milion de lei și un profit de peste 709.051 lei, pe anul 2021. Este fondată în anul 2008, are sediul în Ploiești, fiind controlată de Rompetrol Rafinare SA – 66,19%, KMG International NV – 26.76%, Rompetrol Well Services SA – 6,98% și Rompetrol Downstream SRL – 0,05%.
De menționat este că Rompetrol Rafinare SA mai deține Rom Oil SA, Rompetrol Downstream SRL, Rompetrl Petrochemicals SRL, Rompetrol Quality Control SRL.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii