Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziție de peste jumătate de milion de lei Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța va avea două laboratoare inteligente (DOCUMENT)

ro

11 Jul, 2024 09:59 397 Marime text
Foto - ILUSTRATIV. Sursa -  freepik.com
  • Contractul privind furnizarea echipamentelor oentru dotarea a două laboratoare inteligente este scos la licitație de  Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.
  • Contractul are o valoare estimată de 532.224,8 lei.
  • Ofertele pot fi depuse până pe  02.08.2024.
Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța va organiza și desfășua o procedură publică pentru atribuirea contractului „Furnizare echipamente în cadrul proiectului «Dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național Mircea cel Bătrân»“, în valoare estimată de 532.224,8 lei.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare - 02.08.2024 15:00, pentru toate loturile. Ofertele depuse vor fi deschise în aceeaași zi în SEAP. Oferta trebuie să fie valabilă până la 02.02.2025 pentru toate loturile.

Contractul este compus din 5 loturi:

- LOT  1 - Echipamente IT & C - 127.832,31 lei fără TVA,
 - LOT 2 - Echipamente audio-video - 182.983,05 lei fără TVA,
-  LOT 3 - Echipamente 3D - 55.977,04 lei fără TVA,
-  LOT 4 - Kit-uri robotice -98.987,93 lei fără TVA,
-  LOT 5 - Pachete software - 66.444,47 lei fără TVA.
 
 
Responsabili de atribuirea contractului
 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante responsabile de organizarea, derularea și finalizarea achiziției sunt: Nicoară Vasile -  director; Bărăitaru Janetta-Daniela - director adjunct; Galan Elena -  profesor; Orghei Ancuța-Ionela - profesor; Dragomir Radu - informatician; Pață Mihaela - administrator patrimoniu; Ișvanca Ludovic-Silviu - contabil-șef.
 

Tehnologia sprijină și transforma educația la nivel mondial
 
 
Colegiul Național Mircea cel Bătrân nu deține un laborator inteligent, respectiv nu deține o soluție completă, integrată (din punct de vedere tehnic și educațional), o soluție unică prin care toate echipamentele să dețină capabilitățile de a comunica între ele oferind cea mai bună experiență utilizatorilor, o soluție care să funcționeze prin integrarea componentelor de tip table interactive, imprimanta 3D, scanner 3D, roboți cu braț multifuncțional, kituri robotice, creioane 3D, ochelari de realitate virtuală VR/AR, camera videoconferință, sistem sunet, camera de documente.

Tehnologia este un instrument puternic care sprijină și transforma educația la nivel mondial. Prin intermediul tehnologiei educaționale, designerii educaționali pot profita la maximum de oportunitățile oferite de aceasta pentru a schimba modalitatea de învățare, astfel încât educatia eficienta să fie disponibilă tuturor beneficiarilor de pretutindeni. Achiziționarea de tehnologii digitale și de aplicații și platforme de învățare online reprezintă una dintre preocuparile principale ale statelor membre ale Uniunii Europene, iar utilizarea sistemelor de inteligență artificială pot să transforme metodele de învățare, oferind posibilitatea cadrelor didactice să ofere elevilor posibilitatea de învățare diferențiată sau individualizată.

Realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) sunt instrumente excelente în procesul de învățare, pentru că pot reprezenta experiențe care nu sunt neaparat fezabile în realitate (urcarea unui munte, mersul în spatiu etc.). Pe lângă facilitarea procesului de învățare, noua tehnologie îi ajută pe elevi să vadă soluții complexe pentru rezolvarea problemelor. Proiectele științifice școlare sunt reimaginate prin introducerea roboticii, a programării și a imprimării 3D.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de participare la licitație. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:
 
Topul liceelor din Constanța în funcție de media obținută la Bacalaureat 2024. Colegiul „Mircea cel Bătrân“, în fruntea clasamentului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii