Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de mediu pentru ABADL. Este vizată extinderea plajei din Eforie (DOCUMENT)

ro

24 Jun, 2023 16:33 2646 Marime text
  • Este vizat proiectul de reducere a eroziunii costiere faza II (2014-2020)


Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a Acordului de Mediu pentru proiectul celor de la AN Apele Române - ABADL.


Este vizat proiectul de reducere a eroziunii costiere faza II (2014-2020), cu perimetrele: 2 Mai, Mangalia (Saturn, Balta Mangalia, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp), Costinești, Eforie Sud, Eforie Centru, Agigea, Port Tomis-Constanța Port, Mamaia Centru, Mamaia Nord, Stăvilar Edighiol, Stăvilar Periboina - studiu de fezabilitate, care va fi amplasat în zona Eforie, lot 5, celula de plajă ECnBS2.


Proiectul Acordului de Mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, județul Constanța, în zilele de luni - vineri, între orele 9 - 16 cât şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.


Observaţiile/contestaţiile publicului se primesc la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, județul Constanța.


Proiectul a fost depus în vederea revizuirii Acordului de mediu din 2016, actualizat prin înscrierea de mențiuni, conform deciziei de încadrare din februarie 2022. Revizuirea se efectuează conform legislației. Modificările aduse proiectului au loc exclusiv în perimetrul Eforie și au drept scop final:
  • Protecția factorilor de mediu, prin asigurarea cordonului litoral împotriva eroziunii, prin lucrările hidrotehnice care se impun în celula de plajă EcnBS2, constând în înnisiparea submersă a celulei EcnBS2, ținând cont că la data obținerii acordului de mediu inițial procesul de eroziune a evoluat, fiind evident în mai multe porțiuni ale cordonului litoral, Eforie Centru, unde acesta s-a micșorat cu mai mulți metri față de situația analizată inițial. De menționat este faptul că varianta inițială a proiectului nu realiza protecția costieră necesară zonei, lipsa unei protecții costiere având potențial impact negativ asupra factorilor de mediu, materializat prin eroziune, cu distrugerea proprietăților de pe cordonul litoral, chiar deversarea apelor marine în lacul Techirghiol, cu implicații deosebite asupra sitului RAMSAR 1610 Lacul Techirghiol
  • Crearea condițiilor de protecție a celor două specii de bivalve existente în zonă, respectiv Donax trunculus și Donacilla cornea, folosind experimente realizate pentru zona de plajă Eforie, cu respectarea recomandărilor din studiile efectuate de către Van Oord Dredgind and Marine Contractors BV.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:


Judecătorii vor să știe dacă taluzul de la Plaja Modern Constanța este faleza litoralului românesc!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii