Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţionarii Rompetrol Energy SA s-au întrunit în Adunare Generală Extraordinară! Iată ce s-a decis în privința centralei termoelectrice în cogenerare!

ro

12 Aug, 2024 10:15 389 Marime text
  • La Adunarea Generală au participat acționarii Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, reprezentată legal prin Sorin Neculae, Midia Green Energy SA, reprezentată prin Turgay Chemal, în calitate de director general, precum şi Rominserv SRL, reprezentată legal prin Daniel Brinzoi, în calitate de director general, şi prin Vasile-Gabriel Manole, în calitate de director economic.
  • Asociații au apobat cu majoritate de voturi  încheierea de către Societate a Actului Modificator la Contractul de Credit, precum şi a oricăror alte Documente de Finanţare conexe şi semnarea şi executarea de către Societate a Actului Modificator şi a oricăror şi tuturor celorlalte Documente de Finanţare.
 
În data de 24 aprilie 2024 s-a desfășurat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Rompetrol Energy SA, cu sediul în Năvodari, Bulevardul Năvodari nr. 9A, Corp Administrativ, etaj 3, judeţul Constanţa. La Adunarea Generală au participat acționarii Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, reprezentată legal prin Sorin Neculae, Midia Green Energy SA, reprezentată prin Turgay Chemal, în calitate de Director General, precum şi Rominserv SRL, reprezentată legal prin Daniel Brinzoi, în calitate de Director General, şi prin Vasile-Gabriel Manole, în calitate de Director Economic.
 
În vederea asigurării finanţării corespunzătoare a proiectului constând în construirea şi operarea unei centrale termoelectrice în cogenerare, Societatea, în calitate de împrumutat, a încheiat, la data de 9 mai 2022, un contract de credit garantat, de rang superior, de tip revolving, guvernat de legislaţia engleză, pentru construirea şi operarea unei centrale în cogenerare, în valoare de 83.000.000 EUR, astfel cum a fost modificat şi completat prin Actul Adiţional încheiat în data de 07.12.2023 împreună cu:

- KMG International N.V., o societate cu răspundere limitată (naamloze vennootschap), înfiinţată în baza legilor din Ţările de Jos, în calitate de Garant;
- Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, în calitate de Garant.
- Banca Comercială Română SA, în calitate de Creditor, Aranjor Principal Mandatat, Subscriptor Principal, Agent şi Agent de Garantare.

Părţile la contractul de credit intenţionează să ajusteze o serie de prevederi ale Contractului de Credit, vizând în principal, dar fără a se limita la:

- actualizarea Datei de Punere în Funcţiune a Proiectului, astfel cum aceasta este definită în Contractul de Credit şi, implicit, ajustări în consecinţă ale altor definiţii sau termeni contractuali derivând din această actualizare;

- actualizarea Perioadei de Tragere a împrumutului pus la dispoziţie în baza Contractului de Credit, astfel cum aceasta este definită în Contractul de Credit, şi, implicit, ajustări în consecinţă ale altor definiţii sau termeni contractuali derivând din această actualizare;

- modificarea Graficului de Utilizare a Facilităţii CAPEX, astfel cum acesta este definit în Contractul de Credit.

În ședința din data de 24 aprilie 2024, ora 12:00 (la prima convocare), prin mijloace de comunicare la distanţă şi cu unanimitate de voturi au adoptat următoarele hotărâri:

Se aprobă, cu unanimitate de voturi ţinerea şedinţei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii fără respectarea formalităţilor cerute pentru convocarea acestei adunări în data de 24 aprilie 2024, ora 12.00 (la prima convocare), prin mijloace de comunicare la distanţă.

Se aprobă cu majoritate de voturi  încheierea de către Societate a Actului Modificator la Contractul de Credit, precum şi a oricăror alte Documente de Finanţare conexe şi semnarea şi executarea de către Societate a Actului Modificator şi a oricăror şi tuturor celorlalte Documente de Finanţare.

Directorul General şi Directorul Economic al Societăţii au fost împuterniciți să reprezinte Societatea cu putere şi autoritate depline în relaţia cu Creditorii, cu autorităţile publice centrale şi locale, precum şi cu orice alte persoane fizice şi/sau juridice; să negocieze, modifice şi semneze fiecare dintre Documentele de Finanţare şi celelalte documente conexe (inclusiv să semneze Actul Modificator) împreună cu oricare şi toate anexele şi apendicele la acestea şi oricare alte documente necesare referitoare la tranzacţiile de finanţare aprobate conform deciziilor avute în vedere mai sus (inclusiv, dar fără a se limita la, orice acord de plată a onorariilor ce necesită a fi semnat de către Societate); să semneze şi/sau trimită toate documentele şi notele de informare (inclusiv, dacă este relevant, oricare Cerere de Utilizare) care necesită semnarea şi/sau trimiterea de către Societate, în virtutea sau în raport cu Documentele de Finanţare sau cu orice alte documente conexe; şi să dea declaraţii, să depună cereri, precum şi să ia oricare şi toate măsurile necesare, adecvate, sau recomandabile, pentru a duce la îndeplinire intenţia şi scopul deciziilor de mai sus, semnătura lor conjunctă fiind pe deplin opozabilă Societăţii.

Boris-Ionel Bucur, în calitate de Director General şi membru al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Energy SA, a fost împuternicit, cu posibilitatea sub mandatării de terţe persoane, să semneze ăn numele Societăţii toate documentele pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor adoptate în cadrul AGEA şi îndeplinirea tuturor procedurilor şi formalităţilor legale de publicitate, opozabilitate, executare şi înregistrare la Registrul Comerţului sau orice altă instituţie publică a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Rompetrol Energy  SA.

Toate deciziile de mai sus au fost adoptate pe 24 aprilie 2024, cu respectarea prevederilor legale aplicabile şi ale Actului Constitutiv al Societăţii. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3815 din data de 09 august 2024.

 
Despre Rompetrol Energy SA
 

Potrivit Termene.ro, Rompetrol Energy SA a fopst înființată în anul 2012, are sediul social în Năvodari și se ocupă de producția de energie electrică.
 
Compania este controlată de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, societate pe acţiuni constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, Clădirea City Gate - Turnul de Nord, sectorul 1, cu 78,2839% din capitalul social, de Midia Green Energy SA, cu sediul în Năvodari, bulevardul Năvodari, judeţul Constanţa, cu 21,6784% din capitalul social, dar  şi de Rominserv SRL, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 3-5, City Gate Northern Tower, cu 0,0377% din capitalul social.

Administratorii firmei sunt: Batyrzhan Tergeussizov,  Chemal Turgay,  Gunaydin ​​Onur,  Suleimanov Albert       și Tohanean Adrian.
 
În anul 2023, firma cu 159 de angalați a avut o cifră de afaceri de 306.792.785 lei și o pierede de 2.535.529 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Cumpărări directe Constanța. Midia Green Energy SA (2001), parte din grupul Rompetrol, împrejmuire de teren cu monitorizare video la CEF Dumbrăveni (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii