Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune a Poliției. Șoferi drogați, opriți în Constanța!

ro

12 Jul, 2024 15:15 401 Marime text
foto: IPJ Constanța
În perioada 11 – 12 iulie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune cu forțe mărite pentru asigurarea unui trafic sigur, prin limitarea excesului de viteză și depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din municipiul Constanța, în contextul festivalului ce se desfășoară în această perioadă în stațiunea Costinești, și a fost coordonată de ofițeri ai Direcției Rutiere din Poliția Română.

Potrivit IPJ Constanța, în cadrul activităților derulate, au fost legitimate 896 de persoane și au fost verificate 873 de vehicule.

Au fost testați cu aparatul etilotest 752 de șoferi  și 46 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei. 

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, șase șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 8 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor vehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 12 iulie a.c., în jurul orei  00:10, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat o femeie, de 48 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.- a mai punctat sursa citată. 


La data de 12 iulie a.c., în jurul orei  03:35, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.- menționează Poliția. 


În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.



Citește și:

Razii la Constanța, noaptea trecută! Imagini din acțiune (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii