Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 05 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de amploare a poliţiştilor secțiilor regionale de poliţie transporturi și Serviciului Siguranța Transporturilor Constanța

ro

05 Oct, 2024 18:19 158 Marime text
În perioada 23 - 27 septembrie 2024, poliţiştii secțiilor regionale de poliţie transporturi și Serviciului Siguranța Transporturilor Constanța au desfășurat acțiunea „RAIL ACTION WEEK”, care s-a derulat la nivel european, sub egida RAILPOL.

Potrivit Poliției Române, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor partenere, au verificat 1.332 de persoane și 1.462 de autovehicule, în zona a 455 de treceri la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost testați pentru detectarea consumului de alcool 128 de mecanici de locomotivă și 151 de alte persoane cu atribuții pe linie de siguranță feroviară, fiind depistate două cazuri în care a fost confirmat consumul de alcool.

Totodată, au fost efectuate 6 testări cu aparatul din dotare, privind consumul de substanțe interzise.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 16 infracțiuni, fiind sancționate contravențional, pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise, 10 persoane.

Totodată, au fost efectuate 125 de verificări în zone de siguranță considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.).

Polițiștii au desfășurat activități de patrulare în stațiile de cale ferată, fiind întreprinse 85 de măsuri de informare a călătorilor cu privire la pericolele la care se expun, prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar de persoane și a celor care vizează zona de siguranță feroviară.

În urma activităților, au fost aplicate 811 sancțiuni contravenționale, în valoare de 246.320 de lei.

Au mai fost desfășurate 29 de activități de informare, precum și 56 de alte activități informativ-educative și/sau instruiri ale personalului C.F.R.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii