Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune de curatire a plajei din Faleza Nord

ro

23 Apr, 2010 04:31 1364 Marime text
Şcolile şi liceele care fac parte din Proiectul Naţional Ecowatch School Guard, au demarat de ieri o acţiune de curăţire a talazului plajei de pe Faleza Nord, în vecinătatea străzii Oleg Danovski, zona care strică peisajul plajei datorită gunoiului aruncat de cetăţeni şi a vegetaţiei uscate şi sălbatice. Acţiunea este menită să sărbătorească Ziua Mondială a Pământului şi se înscrie în Săptămâna Naţională a Voluntariatului. De asemenea, elevii vor planta 1000 de salcâmi care să întărească malul şi să confere un peisaj atrăgător.

Astăzi, participă alături de elevi şi organizaţiile de voluntari Centras, zece tineri privaţi de libertate de la Penitenciarul Poarta Albă, însoţiţi de Subinspector Paul Lungu, din cadrul Serviciului de Asistenţă Psihosocială, părinţi şi populaţia din vecinătate.

Mâine, la sediul Şcolii Dan Barbilian, elevii din şcoli generale şi licee, dar şi cadrele didactice, alături de inspectori şcolari şi parteneri din primărie, vor prezenta, în cadrul Simpozionului naţional, referate, eseuri, filme, desene şi postere, care vor fi premiate.

„Mai mult decât atât, avem aprobarea intervenţiei în acest spaţiu şi de monitorizare a plajei pe timp de vară, cu elevi şi voluntari pentru asigurarea curăţeniei plajei şi amplasarea unui banner cu numele proiectului Plaja Tineretului, amenajată şi monitorizată de Ecowatch School Guard. Sprijinul cel mai valoros este dat de Primăria Constanţa - Serviciul Spaţii Verzi - care a pus la dispoziţie unelte şi material săditor, pungi şi saci de colectare", după cum ne-a declarat coordonatorul evenimentului, Crina Mareş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii