Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de strângere a deșeurilor din zona costieră a Rezervației Biosferei Delta Dunării (FOTO)

ro

26 Jul, 2024 10:35 168 Marime text



În data de 25 iulie 2024, inspectorii ecologi din cadrul Serviciului Comisariat Regional Razim Sinoe au organizat o acțiune de ecologizare desfășurată în zona grindului Chituc, fiind colectate deșeuri de pe plajele Vadu, Edighiol, Periboina.

Au fost strânși 25 de saci, a 240 l, cu deșeuri diverse - PET-uri, sticlă, metal, plase și alte ambalaje ce au fost predați către Serviciul public de salubrizare Corbu.

Multe dintre deșeurile colectate au fost aduse de către mare, în special pe plaja din zona Edighiol – zonă strict protejată din Rezervația Biosferei Delta Dunării, dovadă fiind ambalajele de origine străină.

Precizăm că zonele costiere naturale Vadu, Corbu și Midia fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Sit Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Vizitatorii trebuie să dea dovadă de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare expuse pe panourile aflate în zonă.- au transmis reprezentanții ARBDD. 



foto: Facebook/ ARBDD 



Citește și:

CJC cumpără lucrări de reparații la clădirile administrative de la stațiile de sortare deșeuri
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii