Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de verificare a agenților economici în mai multe localități din județul Constanța

ro

01 Sep, 2024 13:39 169 Marime text
Mașini de poliție. Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
  • Astfel, au fost verificate 16 societăți comerciale din municipiul Constanța, stațiunea Mamaia și comunele Valu lui Traian și Corbu.
     
La data de 31 august 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico - Financiare au desfășurat o acțiune de verificare a operatorilor economici care desfășoară activități pe litoral, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astfel, au fost verificate 16 societăți comerciale din municipiul Constanța, stațiunea Mamaia și comunele Valu lui Traian și Corbu.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 5 infracțiuni de reținerea și neplata, încasarea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor cu reținere la sursă.

Din verificările efectuate a rezultat că, în perioada martie 2022 - martie 2024, societățile comerciale respective ar fi reținut și nu ar fi achitat la bugetul general consolidat al statului suma totală de aproximativ 135.500 de lei, reprezentând impozit pe salarii, CAS și CASS.

Totodată, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în baza OUG 28/1999, privind obligația agenților economici de a utilzia aparate de marcat eletronice fiscale, fiind ridicată în vederea indisponibilizării suma de 1.700 de lei, precum și în baza Legii 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 37.000 de lei, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Femeie din Constanța, reținută pentru 24 de ore pentru tentativă de omor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii