Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de amploare ale polițiștilor în județul Constanța. Peste 400 de persoane au fost legitimate prin aplicația eDAC

ro

20 Apr, 2024 20:37 698 Marime text

Sursa foto: IPJ Constanța



 
  • În perioada 18-19 aprilie a.c., polițiștii au desfășurat acțiuni de amploare în județul Constanța, scopul acestora fiind menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.
 
Aproximativ 350 de polițiști au participat la activitățile derulate în aceeastă perioadă, desfășurând, în sistem integrat cu jandarmii, 70 de acțiuni în localitățile din mediul urban și rural, conform IPJ Constanța.

„Astfel, au fost legitimate prin aplicația eDAC peste 400 de persoane și au fost verificate aproximativ 300 de vehicule.
De asemenea, 80 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 32 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive”, transmit polițiștii constănțeni.


În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 316 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 184.000 de lei.
Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 27 de permise de conducere, au fost retrase nouă certificate de înmatriculare și au fost constatate șase infracțiuni la regimul circulației rutiere, potrivit sursei citate.
 
Într-unul din cazuri, în data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 

„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, precizează IPJ Cosntanța.
 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
Citește și
 Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii