Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor în municipiul Tulcea. Recomandările primăriei

ro

06 Aug, 2024 08:36 284 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Primaria  Municipiului Tulcea




 
  • În perioada 08 - 14.08, începând cu ora 21:00, în municipiul Tulcea se vor efectua servicii de dezinsecție, combatere țânțari, pe domeniul public.
 
 
Primăria Tulcea recomandă cetățenilor municipiului să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție și să nu stea în raza de acțiune a utilajelor când se pulverizează soluțiile de lucru;
 
În această perioadă, în intervalul orar 21:30 – 22:30 să evite intrarea în Parcul Victoria, Parcul Lac Ciupercă, Parcul Personalități.
Substanță utilizată este CYMINA PLUS, – Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24 substanță activă cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin/ CYMINA SUPER – Aviz Nr. 5667BIO/18/12.24, substanță activă cypermethrin, piperonilbutoxid, prallletrin, cu concentrația de 50 ml produs în 3 litri apă/solvent și face parte din grupa principala 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide;
 
Măsurile de prim ajutor recomandate de producător pentru CYMINA PLUS :
CONTACT CU PIELEA: spălați cu multă apă din abundență. Scoateți hainele contaminate. Dacă iritația persistă, consultați medicul.
 
CONTACT CU OCHII: clătiţi cu apă timp de cel puțîn 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi., dacă iritarea ochilor persistă, consultați medicul.
 
INHALARE: scoateți pacientul în aer liber. Dacă respiră neregulat, adresați-va medicului.
 
INGESTIE: apelați imediat la medic. Induceți vărsături numai la indicația medicului. Nu administrați niciodată nimic pe cale orală dacă persoană este inconștiență.
 
Măsuri de prim ajutor recomandate de producător pentru CYMINA SUPER:
OCHI: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puțîn 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.
 
PIELEA: Scoateți hainele contaminate. Faceți duș imediat. Sunați imediat la un medic. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi.
 
INHALARE: Scoateți subiectul la aer curat. Dacă respirăția se oprește, respirați artificial. Sunați imediat la un medic.
 
INGESTIE: Apelați imediat un medic. Nu provocați vomă. Nu dați nimic care nu este autorizat în mod expres de către medic.
 
 
 
 
 Citește și
 Primăria ConstanțaAcțiuni intensificate de dezinsecție și delarvizare în municipiu (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii